Carlos Queiroz, demis de la naţionala Portugaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Portugaliei, Carlos Queiroz, a fost demis aseară, ca urmare a numeroaselor proceduri disciplinare şi a recentelor rezultate slabe, a anunţat Federaţia Portugheză de Fotbal.

"Conducerea FPF a decis în unanimitate rezilierea contractului selecţionerului Carlos Queiroz. Decizia este urmare a evenimentelor din ultimul timp şi după o analiză privind situaţia actuală a selecţionerului", a declarat preşedintele federaţiei, Gilberto Madail.

Săptămâna trecută, Carlos Queiroz a fost suspendat şase luni pentru că "a perturbat" un control efectuat în data de 16 mai, în timpul stagiului de pregătire pentru Campionatul Mondial din 2010. Selecţionerul portughez a fost acuzat că i-a adresat injurii preşedintelui Autorităţii Antidoping, Luis Horta, şi că "a deranjat" controlul efectuat în data de 16 mai, în timpul stagiului de pregătire pentru CM din Africa de Sud.

Queiroz fusese deja suspendat, pe 19 august, pentru o lună, de către Comisia de Disciplină de Federaţiei Portugheze de Fotbal, care a luat în considerare doar acuzaţia privind injuriile adresate lui Luis Horta, după care Adop s-a sesizat din oficiu în acest caz.

În absenţa lui Queiroz, Portugalia a remizat, scor 4-4, cu Cipru şi a fost învinsă, scor 1-0, de Norvegia.

Tehnicianul de 57 de ani avea contract până în 2012.

Federaţia portugheză a anunţat că a decis să înceapă imediat discuţiile pentru aducerea unui nou antrenor. Potrivit presei locale, fostul antrenor al echipei Sporting Lisabona, Paulo Bento, este marele favorit pentru a-i succede lui Queiroz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite