„Căpitan“ şi la bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele din Serie A cheltuiesc anual un miliard de euro pe salarii. Internaţionalul nostru a fost inclus, pentru al doilea an consecutiv, în echipa celor mai bine plătiţi jucători. Echipele cu cele mai mari bugete din fotbalul italian sunt AC Milan, Inter şi Juventus, care vor cheltui doar pentru salarii peste 300 de milioane de euro în viitorul sezon.

„Un miliard de euro!" este suma incredibilă dezvăluită ieri pe  prima pagină a „Gazzettei dello Sport", care a publicat un amplu material privind salariile cumulate ale celor 494 de jucători din Serie A.

„Asta este suma reală aruncată de cluburile italiene în faţa crizei şi a fairplay-ului financiar", a continuat cotidianul roz, care dezvăluie că „doar" 802 milioane de euro din această sumă o reprezintă salariile din contract, diferenţa fiind încasată de jucători din prime şi bonusuri.

Echipele cu cele mai mari bugete de salarii sunt desigur AC Milan, Inter şi Juventus, care vor aloca în acest sezon 130, 121,4 şi, respectiv, 100 de milioane de euro pentru a suporta salariile unor jucători ca Zlatan Ibrahimovici (nouă milioane de euro anual), Samuel Eto'o (opt) sau Gianluigi Buffon (şase).

AS Roma, adversara celor de la CFR Cluj în Grupa E a Ligii Campionilor, se află imediat în spatele podiumului privind potenţa financiară, cu salarii totalizând 83 de milioane de euro. Căpitanul Francesco Totti rămâne cel mai bine plătit fotbalist al capitolinilor, cu 4,9 milioane de euro pe an.

Nici Napoli, adversara Stelei în Grupa K a Ligii Europa nu stă mai rău cu banii. „Azzurri" sunt pe locul nouă, cu 28,3 milioane de euro virate în conturile jucătorilor. Din aceşti bani, 1,8 merg la Edinson Cavani, cel mai bine remunerat jucător de pe „San Paolo".

Chivu, titular în echipa banilor

Cu siguranţă, cei mai fericiţi români din Italia în plină criză economică sunt fotbaliştii. Cristi Chivu este unul din cei mai bine remuneraţi jucători din Serie A. Cu cele 3,5 milioane de euro pe sezon câştigate de acesta la Inter, căpitanul naţionalei României face parte pentru al doilea an la rând din echipa celor mai bine plătiţi fotbalişti din „cizmă".

În topul românilor, Chivu

este urmat de Mutu, cu două milioane de euro la Fiorentina, Lobonţ, care ia 500.000 de euro de la AS Roma, Ştefan Radu şi Dorin Goian, ambii cu câte 400.000 de euro la Lazio şi Palermo, şi Dumitru Cardoso, juniorul de 18 ani transferat în această vară de Napoli de la Empoli, care câştigă 200.000 de euro pe an.

Cât câştigă românii din Serie A

Chivu (Inter) 3,5
Mutu (Fiorentina)  2
Lobonţ (AS Roma) 0.5
Şt. Radu (Lazio) 0,4
D. Goian (Palermo) 0,4
D. Cardoso (Napoli) 0,2

Topul celor mai bine plătiţi jucători

1. Ibrahimovici (AC Milan)  9
2. Eto'o (Inter)  8
3. Buffon (Juventus)  6
4. Totti (AS Roma)  4,9
5. Toni (Genoa)  4
6. Cassano (Sampdoria)  2,8
7. Mutu, Frey (Fiorentina)  2
8. Zarate (Lazio)   2
9. Cavani (Napoli)  1,8
10. Di Natale (Udinese)  1,2
11. Miccoli (Palermo)  1,2

Cele mai mari bugete de salarii

1. AC Milan    130
2. Inter    121,4
3. Juventus    100
4. AS Roma    83
5. Fiorentina    41,7

Echipa salariilor

Buffon (Juventus, 6) - Maicon (Inter, 3,8), Samuel (Inter, 3,6), Nesta (AC Milan, 4,5), Chivu (Inter, 3,5) - De Rossi (Roma, 4,6), Pirlo (AC Milan, 6), Flamini (AC Milan, 4,5) - Ibrahimovici (AC Milan, 9), Ronaldinho (AC Milan, 7,5), Eto'o (Inter, 8)

* sumele sunt exprimate în milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite