Capello: "E inadmisibil ca Germania să aibă cinci turci în naţională! Trebuie să se oprească furatul de jucători tineri!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul italian al Angliei, Fabio Capello, a tras ieri un semnal de alarmă către FIFA şi UEFA şi a arătat cu degetul naţionalele care cumpără jucători tineri din zonele sărace ale lumii şi îi naţionalizează peste noapte pentru a putea îmbrăca tricoul altei selecţionate.

Capello a fost cel mai vehement la adresa germaniei, o naţională în care la mondialul sud-african din 2010 erau în primul 11 cinci turci.

"O linie trebuie trasă. Cluburile de fotbal bogate îşi trimit scouterii în zonele sărace ale lumii şi fură jucători cumpărându-i la suprapreţ de la familiile lor nevoiaşe fără să se gândească la consecinţele pentru acele ţări. Acestor jucători li se dau imediat paşapoarte noi. Germania a avut cinci jucători turci care au optat să-i reprezinte la Mondialul din 2010 şi ştim cu toţii ce s-a întâmplat cu Turcia. Problema trebuie rezolvată, iar UEFA trebuie să impună noi reguli. Naţionale nu mai sunt naţionale. Am vorbit cu Platini şi mi-a promis că în viitor se va interzice cumpărare jucătorilor străini la o vârstă prea fragedă", a afirmat Fabio Capello, selecţionerul unei ţări care întotdeauna a avut de suferit din această cauză a naţionalizărilor excesive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite