Familia engleză a lui Capello are 55 de membrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia engleză a lui Capello are 55 de membrii
Familia engleză a lui Capello are 55 de membrii

Pentru meciul cu Belarus de aseară, Anglia a avut 55 de jucători convocaţi. În timp ce naţionala României este măcinată de conflicte interne, Fabio Capello a demonstrat felul în care se poate construi o „familie“ la echipa naţională.

Cel mai bine plătit selecţioner din lume (7 milioane de euro pe an), Fabio Capello, a găsit o metodă originală pentru a mulţumi tuturor jucătorilor convocaţi până acum în mandatul său.

Astfel, scăpat de grijile calificării, Capello i-a chemat pentru meciul cu Belarus, ultimul al preliminariilor, pe toţi cei 55 de jucători implicaţi în acţiunile naţionalei Angliei începând din ianuarie 2008.

Evident, doar 23 dintre aceştia s-au pregătit efectiv pentru meciul de aseară de pe „Wembley“, dar, prin această „selecţie lărgită“, tehnicianul italian a dorit să întărească relaţiile de prietenie între cei care vara viitoare ar putea prinde avionul spre Africa de Sud.

„Nu este o sărbătoare, nu avem ce sărbători, calificarea este minimul aşteptat. Să sperăm că vom avea ce sărbători la anul în iulie“ a spus Capello, despre iniţiativa sa. Printre cei 32 de „invitaţi speciali” s-a aflat şi Michael Owen, care nu a bifat decât 45 de minute în era Capello, în martie 2008, într-un amical cu Franţa.

Convocaţi fără nicio selecţie!

„Uşa rămâne deschisă pentru toţi jucătorii. I-am chemat aici pentru a înţelege că acum fac parte dintr-o familie şi că fiecare din cei 55 a fost important”, a completat italianul.

Paradoxal, printre cei chemaţi de Capello se regăsesc şi jucători care nu au bifat până acum nici un minut în tricoul Albionului.

Curtis Davies, Michael Mancienne, David Weather, Jimmy Bullard sau Leighton Baines au fost convocaţi, la un moment dat, dar nu au apucat să debuteze.

„Revoluţia“ făcută de Capello la naţionala Angliei este apreciată şi de jucători, în frunte cu căpitanul Terry. „Sunt metode italiene, cu care nu eram obişnuiţi, dar care ne-au întărit“, spune fundaşul lui Chelsea.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite