Capcana antrenorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Stelei, Gigi Becali, a schimbat şapte tehnicieni în ultimii patru ani. Clubul din Ghencea a devenit un adevărat „Triunghi al Bermudelor” al tehnicienilor. Cinci antrenori principali şi doi interimari au fost înlocuiţi din 2004.

Odată cu demisia lui Marius Lăcătuş, Steaua a contabilizat al cincilea tehnician care părăseşte echipa din 2004. Walter Zenga, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi şi Marius Lăcătuş au fost antrenorii care au petrecut împreună în Ghencea patru ani, mai puţin decât a stat Victor Piţurcă singur în mandatul 1999 – 2004. Pe lângă tehnicienii enumeraţi, Steaua a mai fost antrenată sub formă de interimat de Dumitru Dumitriu (2005) şi italianul Massimo Pedra­zzini (2007).

Dorinel, contract pe două sezoane

Din momentul în care Gigi Becali a preluat puterea la Steaua, clubul din Ghencea a schimbat antrenorii pe bandă rulantă. Tehnnicienii au fost nemulţumiţi în primul rând de imixtiunea patronului în alcătuirea echipei. Gică Hagi şi Marius Lăcătuş, adevăraţi idoli ai fanilor stelişti, nu au reuşit pe banca Stelei. Ambii au fost împinşi să demisioneze după critici dure din partea lui Becali.

Gigi Becali, finanţatorul Stelei, a anunţat ieri că a ajuns la un acord cu Dorinel Munteanu, care va fi noul antrenor al echipei din Ghencea timp de două sezoane. Văzând ce au păţit predecesorii săi, Dorinel şi-a luat măsură de prevedere şi a introdus în contract o clauză de exclusivitate în alcătuirea echipei, adică patronul nu va mai putea impune jucătorii care vor intra pe teren.

Totodată, dacă Munteanu va fi dat afară, Becali va trebui să-i plătească 200.000 de euro despăgubiri. Dorinel va fi prezentat oficial luni, iar la meciul cu Gloria Buzău de duminică, pe banca roş-albaştrilor va sta Massimo Pedrazzini.

Cum au venit şi cum au plecat antrenorii

Walter Zenga (iulie 2004 – aprilie 2005)


„Steaua este o echipă mare. Nu se poate refuza o asemenea ofertă. Sunt fericit că m-am întors în România.”

A fost demis de la echipă cu trei etape înainte de finalul returului şi nu a putut primi medalia de campion alături de jucătorii roş-albaştri.

Oleg Protasov (iulie – decembrie 2005)

„Steaua este o echipă mare, foarte cunoscută în Europa şi sunt onorat că mă aflu aici.”

A plecat de la Steaua după doar cinci luni, preferând un contract mai bănos propus de echipa ucraineană Dnepr Dnepropetrovsk.

Cosmin Olăroiu (decembrie 2005 – iunie 2007)

„Cred în jucătorii de la Steaua şi în club. Am vorbit cu Gigi, care e dispus să facă investiţii mari.”

A rezistat un an şi jumătate la Steaua, dar a fost la un pas să-şi dea demisia în primăvara lui 2007. A plecat la scurt timp în Arabia Saudită, la Al Hilal.

Gheorghe Hagi (iulie – septembrie 2007)

„E o mare onoare să antrenez Steaua. Am semnat pe trei ani şi nu s-a pus niciodată problema banilor.”

Şi-a dat demisia după numai două luni, deoarece nu a mai suportat criticile şi presiunile exercitate de patronul şi totodată finul său, Gigi Becali.

Marius Lăcătuş (octombrie 2007 – octombrie 2008)

„Nu puteam sta prea mult pe gânduri după ce am primit oferta, nu puteam rata şansa.”

A demisionat după ce patronul Gigi Becali a declarat că Steaua a pierdut meciul din Liga Campionilor cu Lyon din cauza antrenorului Lăcătuş.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite