„Cangurii“ au sărit în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La capătul unui meci interzis cardiacilor, în care Australia a ratat cât pentru tot turneul, naţionala de la antipozi a obţinut o binemeritată calificare în penultimul act. Campioana en-titre Irak a rezistat eroic atacurilor furibunde ale „Cangurilor”, dar în cele din urmă Kewell a dat lovitura de graţie în minutul 118.

„Leii din Mesopotamia" îşi doreau foarte mult o victorie cu Australia. Jucătorii lui Wolfgang Sidka ar fi dedicat-o poporului irakian, greu încercat în ultima săptămână, când atacurile teroriste au curmat 100 de vieţi în toată ţara. Motivaţi la rândul lor de inundaţiile catastrofale ce au lovit din plin regiunea Queensland, şi în special oraşul Brisbane, „Cangurii" au demonstrat însă că nu degeaba au dat Oceania pe Asia, ei fiind la final cei care au transmis un mesaj de bucurie în ţară! Terenul a fost înclinat serios în jumătatea irakiană, marile ocazii ale partidei aparţinându-le lui Kewell şi compania.

Kewell a punctat decisiv

Dacă prima repriză se putea încheia uşor cu un avantaj de două-trei goluri pentru australieni, mitanul secund a consemnat cele mai mari ocazii ale meciului, la acest capitol punctând generos şi Irakul. Având aproape două ore la dispoziţie pentru a-şi regla tirul, Harry Kewell a lovit tocmai când irakienii îşi desemnau executanţii de la loviturile de departajare. În minutul 28 al prelungirilor (118 al partidei), atacantul lui Hagi de la Galatasaray s-a înălţat superb la o centrare a lui Mckay şi a reluat fără speranţă pentru poarta lui Mohammed Kassid. Australienii sunt aşteptaţi marţi, în semifinală, de surprinzătoarea naţională a Uzbekistanului.  Timpul regulamentar nu a putut decide nici soarta celuilalt meci al zilei. Iran şi Coreea de Sud au luptat până la ultima picătură de energie, ţinând cu dinţii de scorul de 0-0 până în minutul 1 al primei reprize de prelungiri, când a „lovit" şutul năprasnic al lui Yoon.

SEMIFINALE

Marţi Uzbekistan - Australia 15.25
Eurosport 2
Japonia - Coreea de Sud 18.25
Eurosport 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite