La anul avem stadion! Când ne facem echipă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La anul avem stadion! Când ne facem echipă?
La anul avem stadion! Când ne facem echipă?

Deceniul trecut, România avea o naţională performantă, dar nu exista un stadion ca lumea. Acum se ridică o arenă de cinci stele, însă naţionala e în cădere liberă. Potrivit constructorilor, la ora actuală este gata jumătate din viitoarea arenă. Există o peluză care încă nu este construită deloc, dar până la finele anului se va ridica şi aceasta.

Primăria Bucureştiului a alocat până în prezent 85 de milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro) şi s-a asigurat finanţarea până la finele lui 2009.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut ieri o vizită la şantier: „Deocamdată, la plăţile pentru stadion, Guvernul nu a participat pe anul 2009”, a spus edilul-şef al Capitalei.

Lucrările erau întârziate cu opt luni, dar constructorii au recuperat trei luni, iar stadionul ar trebui să fie gata în luna mai 2010. Se va face pauză doar în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel încât construcţia să fie terminată la timp.

Gazonul va fi pus tot de firma care execută lucrările de construcţie, iar capacitatea arenei va fi de 55.000 de locuri. În apropierea ei se vor construi două parcări-turn cu 3.000 de locuri.

Acoperiş retractabil de 20.000.000 de euro

image

Aşa va arăta la finalul lucrărilor Stadionul Naţional



Sorin Oprescu a spus că s-a semnat actul adiţional în vederea dotării stadionului cu un acoperiş retractabil, care va costa 20 de milioane de euro.

Deasupra arenei, în centrul terenului, va exista un cub care va fi ancorat de tribune prin cabluri. Din acel cub se va desfăşura acoperişul retractabil care va acoperi complet terenul. Pe cablurile acoperişului vor putea fi instalate camera de luat vederi şi ecrane pentru reluări.

Oprescu a întrebat nedumerit unde sunt stâlpii de nocturnă şi când vor fi construiţi. Constructorii i-au explicat că instalaţia de iluminat nu va fi realizată prin clasicii patru stâlpi pe care sunt amplasate reflectoarele, ci aşa cum este modern acum, cu corpurile de iluminat prinse pe acoperişul de deasupra tribunelor.

„Acum observ de ce era important ca tribunele să fie complet acoperite”, a replicat primarul Sorin Oprescu.

Cifrele stadionului

  • 350 de muncitori lucrează la stadion
  • 143 de milioane de euro fără TVA e investiţia totală
  • 100.000 de metri cubi de beton şi 25.000 de metri cubi de prefabricate sunt necesare construcţiei
  • 120 de stâlpi de beton vor înconjura stadionul
  • 50 de metri va fi înălţimea stadionului
  • 20 de trepte de acces, 200 de locuri de parcare subterane şi 40 de loje a câte 12 locuri sunt prevăzute în proiect
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite