Timişoara - Sttutgart: Primul examen pentru Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara - Sttutgart: Primul examen pentru Liga Campionilor
Timişoara - Sttutgart: Primul examen pentru Liga Campionilor

Atacantul lui Energie Cottbus, Sergiu Radu, crede că echipa germană trebuie respectată, dar poate fi uşor desfăcută în defensivă, fiind genul de formaţie care primeşte destul de multe goluri. Sabău face apel la ambiţia jucătorilor şi crede în şansa Timişoarei.

Citiţi şi:
Timişoara: "Poli" şi Stuttgart au susţinut în această seară antrenamentele oficiale (GALERIE FOTO)
VfB Stuttgart a fost întâmpinată cu căldură la Timişoara (GALERIE FOTO)

VfB Stuttgart este o echipă cu renume, dar care în prezent nu mai sperie pe nimeni. Totuşi, aşa cum a spus şi Ionel Ganea, pe nemţi eşti sigur că i-ai învins abia după ce s-au urcat în autocar. Mai mulţi actuali sau foşti fotbalişti români, care cunosc bine fotbalul german, au admis că Stuttgart este o echipă vulnerabilă, dar care ştie să se concentreze perfect la meciurile cu miză.

„Am văzut ultimul meci din campionat al lui Stuttgart. Au marcat de patru ori, dar au şi primit două goluri. Asta înseamnă că sunt vulnerabili. Totul depinde de modul în care Neluţu Sabău va aborda acest meci”, a spus Sergiu Radu pentru „Adevărul”.

Atacantul celor de la Energie Cottbus a continuat: „Stuttgart este o echipă puternică, care trebuie respectată, dar nu este de speriat. Nemţii sunt foarte puternici pe propriul teren. Pot spune că sunt imbatabili. De aceea, calificarea se va decide la Timişoara”.

Vlad Munteanu: „Nu au avut succes în Europa“

Jean Vlădoiu, care a evoluat pentru FC Köln (1996-1998) şi pentru Kickers Offenbach (1999-2000), crede că şansele de calificare sunt egale. „Nu există o reţetă a succesului. Timişoara are nevoie, ca şi în meciul cu Şahtior, de muncă multă şi seriozitate. Nu cred că există un secret prin care să câştige partida cu Stuttgart. Şansele sunt egale, la prima vedere, pentru că ambele echipe sunt valoroase”, a afirmat Vlădoiu.

Echilibrat în declaraţii este şi Vlăduţ Munteanu, care joacă acum pentru Arminia Bielefeld. Munteanu admite şi el că Stuttgart nu are un nume care să sperie, dar recunoaşte forţa ofensivă a şvabilor. „Stuttgart nu e o echipă de speriat. În ultimii ani nu prea au avut succes în Europa.

Pe de altă parte, ei alcătuiesc o echipă care marchează foarte uşor. Norocul Timişoarei este acela că germanii nu au în acest moment jucători care pot duce la capăt un meci întreg. Oricine poate câştiga!”, a declarat Vlăduţ Munteanu.

image



TVR a închiriat un car de 1.000.000€

Partida dintre Timişoara şi Stuttgart va fi prima transmisie High Definition (HD) în direct de pe teritoriul României. Canalul experimental TVR HD se poate recepţiona pe satelit (DVB-S) în pachetul digital al TVR, de pe satelitul Eutelsat, dar şi terestru (DVB-T), în Bucureşti şi Sibiu, în aria de acoperire a emiţătoarelor Societăţii Naţionale de Radiodifuziune (canalul 54).

Carul de transmisie „Full High Definition” a fost închiriat de TVR de la firma germană Plaza Media şi costă aproximativ un milion de euro. Kilometri întregi de cabluri au fost întinse pe şi în jurul stadionului „Dan Păltinişanu”, iar cele 15 camere de luat vederi HD vor fi instalate azi. Meciul va fi preluat de TVR în România şi de Sat 1 şi Sky Deutsch pentru Germania.

image



Paralizat un an de zile

image

Antrenorul lui VfB Stuttgart, Markus Babbel, a suferit de sindromul Guillan-Barré, care îl adusese în scaunul cu rotile şi îi putea curma viaţa oricând. S-a întâmplat în 2001, după ce Liverpool câştigase Cupa UEFA. La finele unui antrenament al “cormoranilor”, neamţul a simţit că i se înmoaie picioarele şi că nu mai poate sta drept. Dus la spital pentru investigaţii, medicii au dat verdictul: Babbel suferea de sindromul Guillan-Barré, o deficienţă a sistemului imunitar.

Recuperarea lui Markus Babbel a durat un an  Foto: Afp

În cazul tehnicianului, boala s-a declanşat de la un banal herpes. De multe ori letal, sindromul Guillan-Baré poate fi tratat în cazul în care nu apar complicaţii pulmonare. Imobilizat în scaunul cu rotile, Babbel a sperat tot timpul că se va întoarce pe gazon.

Cu mari eforturi şi tratamente de sute de mii de euro, fostul bavarez a reuşit o revenire miraculoasă şi peste doar un an s-a întors în iarbă pentru Liverpool. Din păcate, nu a mai reuşit să ajungă niciodată la nivelul la care s-a consacrat. El s-a retras în 2007, devenind antrenor secund al şvabilor, iar apoi, din 2008, a devenit principal.

Programul din play-offul Ligii Campionilor

Liga Campionilor a ajuns în ultimul tur preliminar. După cele două manşe care se vor disputa azi /mâine, respectiv pe 25 /26 august, se vor stabili echipele calificate în grupele Ligii, acolo unde va participa şi Unirea Urziceni, campioana României. Iată programul complet al play-offului Ligii Campionilor:

Azi

Celtic - Arsenal Londra
Sporting L. - Fiorentina
Sheriff Tiraspol - Olympiakos
FC Copenhaga - Apoel Nicosia

Mâine

Levski Sofia - Debrecen
Lyon - RSC Anderlecht
FC Salzburg - Maccabi Haifa
FK Ventspils - FC Zürich
Panathinaikos - Atlético Madrid (21.45, TVR1)

image
image

Meciul e ca o finală pentru noi. Fac apel la inteligenţa tactică a jucătorilor şi la dorinţa lor de afirmare.

image
image

Cu o bună organizare şi luptând până în ultimul minut putem obţine un rezultat bun. Poate facem iar o surpriză.

image



Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FC Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite