Unirea Urziceni va juca în Liga Campionilor la Klagenfurt, nu în Ghencea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austriecii ar dori ca oraşul lor să găzduiască partidele, de acasă, ale Urziceniului din Liga Campionilor. Dacă va lua campionatul, Unirea are două variante pentru a-şi susţine meciurile de acasă din Champions League. Fie pe stadionul Stelei, fie pe Hypo Group Arena, din Klagenfurt.

MAI CITEŞTE ŞI:

Unirea Urziceni, aproape campioană!
FOTBAL: Urziceni, sărbătoare de campioni

Urziceniul ar putea fi cel mai mic oraş din Europa (17.000 de locuitori) cu o reprezentantă în grupele Ligii Campionilor, însă din păcate echipa nu va putea juca pe stadionul Tineretului, deoarece nu îndeplineşte normele impuse de către UEFA.

Chiar dacă Unirea nu e oficial campioană, conducerea acestei echipe studiază deja variantele pe care le are la dispoziţie pentru disputarea meciurilor. Până de curând, stadionul Steaua era favorit ca să găzduiască meciurile ialomiţenilor din Ligă.

În virtutea bunelor relaţii dintre patronii echipelor Unirea şi Steaua, Dumitru Bucşaru, respectiv Gigi Becali, clubul din Ghencea s-a oferit să-i primească pe elevii lui Dan Petrescu în cea mai galonată competiţie intercluburi din Europa.

Surprinzător însă, Unirea a primit o ofertă tentantă din străinătate. Primăria oraşului Klagenfurt (Austria) a propus ca echipa din Urziceni să-şi dispute meciurile din Ligă, considerate acasă, pe Hypo Group Arena. Mai mult, pentru a-i convinge, austriecii sunt dispuşi să le ofere şi bani ialomiţenilor, câte 500.000 de euro pentru fiecare meci.

În schimb, ei vor încasa toţi banii din vânzarea de bilete, mizând pe un câştig cel puţin dublu, în condiţiile în care Unirea va întâlni probabil numai formaţii de top din Europa, care umplu întotdeauna stadioanele.

Şi tricolorii au jucat  la Klagenfurt

Dacă oficialii clubului din Urziceni evită să comenteze pe marginea acestui subiect, în schimb Valeriu Argăseală, preşedintele Stelei, a lăsat de înţeles că ştie şi el de această oportunitate: „Noi îi vom lăsa să evolueze fără să plătească pe Ghencea. Ştiu şi eu că au o ofertă de a juca în străinătate, cam la două ţări de noi”.

Hypo Group Arena este situat în vecinătatea unuia dintre cele mai mari lacuri din Alpi (Worthersee). Acolo s-a inaugurat, în 1960, Wortherseestadion, o mică arenă cu 10.900 de locuri.

După 45 de ani de funcţionare, stadionul a fost demolat pentru a face loc stadionului Hypo Group Arena (2007), construit special pentru Euro 2008. Hypo Arena este o arenă multifuncţională şi, pe perioada Campionatului European, a avut o capacitate de 32.000 de locuri, care a fost redusă cu 12.500 de scaune după încheierea turneului final.

Pe acest stadion evoluează SC Austria Karnten (locul şase în prima ligă austriacă) şi tot aici a jucat şi naţionala României, contra Austriei, scor 1-2, la 1 aprilie 2009.

Precedentul Maccabi Haifa

În istoria grupelor Ligii Campionilor, o singură echipă a jucat în afara ţării de origine meciurile considerate pe teren propriu. Este vorba despre Maccabi Haifa, în sezonul 2002-2003, când, din motive de securitate, UEFA i-a obligat pe israelieni să joace dincolo de graniţe.

Opţiunea celor de la Maccabi a fost să se deplaseze în Cipru, la Nicosia, de unde Manchester United şi Olympiakos Pireu s-au întors fără să câştige vreun punct.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite