250 de zile până la startul Campionatului Mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
250 de zile până la startul Campionatului Mondial!
250 de zile până la startul Campionatului Mondial!

Sud-africanii aşteaptă 450.000 de turişti anul viitor în timpul Campionatului Mondial de fotbal. 50 de persoane de la FIFA au călătorit 4.000 de kilometri de-a lungul Africii de Sud cu scopul de a verifica „şantierele“ Cupei Mondiale şi au rămas impresionate de stadiul lucrărilor.

Mai citeşte şi:


Când FIFA a decis ca Africa de Sud să găzduiască Campionatul Mondial din 2010 mulţi au strâmbat din nas. Era primul turneu încredinţat Africii şi scepticismul bogaţilor fotbalului vizavi de o lume mai puţin dezvoltată era întemeiat.

Suspiciunea faţă de posibilitatea africanilor de a organiza CM de la anul a fost spulberată de FIFA abia anul acesta, Cupa Confederaţiilor, din iunie, fiind considerată un succes total.

Zilele trecute, trimişii forului mondial au confirmat încă o dată că Africa de Sud e pregătită pentru CM. „Suntem impresionaţi de realizările făcute. În proporţie de 90 la sută, lucrările sunt gata!”, a fost concluzia oficialilor, cu 250 de zile înaintea turneului din 11 iunie-11 iulie 2010.

A scăzut rata criminalităţii

Practic, s-a dat „verde” pentru turneul final din 2010, în ciuda dificultăţilor cu care s-au confruntat organizatorii în ultimii trei ani (întârzieri ale termenelor de finalizare, probleme financiare, proteste ale localnicilor, insistenţe privind mutarea Mondialului într-o altă ţară).

 Deşi retribuţiile mici au declanşat în urmă cu două luni o grevă generală a celor 70.000 de sud-africani care au lucrat zi şi noapte, uneori chiar şapte zile pe săptămână, la ridicarea arenelor, totuşi, lucrările au continuat, iar acum sunt aproape de finalizare.

Gazdele aşteaptă la anul 450.000 de turişti şi cred că şi în anii care vor urma Mondialului numărul vizitatorilor va creşte faţă de cel din momentul de faţă, acesta fiind un efect logic al organizării unui asemenea eveniment.

image

Muncitor sud-african



Şomajul, sărăcia şi dezbinarea socială din Africa de Sud sunt principalele cauze pentru care infracţionalitatea din această ţară a scăpat de sub control. În umă cu doi-trei ani, statisticile spuneau că aproximativ 50 de oameni sunt omorâţi în fiecare zi, fapt care i-a îngrijorat şi pe oficialii FIFA.

Între timp, criminalitatea s-a redus cu 10 procente, gazdele făcând eforturi mari pentru a garanta anul viitor securitatea oaspeţilor. Astfel, special pentru Cupa Mondială, au fost angajaţi nu mai puţin de 30.000 de poliţişti care, pe timpul turneului, vor patrula non-stop pe traseele de interes.

Pe internet se vând bilete false!

Amatorii unei excursii la turneul final au fost atenţionaţi cu privire la modalitatea de achiziţionare a biletelor la meciuri.

Astfel, au fost semnalate mai mult de 100 de site-uri care încearcă prin diferite forme (promoţii, loterii) să-şi atragă clienţi şi să vândă bilete false la finală sau chiar la semifinalele Campionatului Mondial. „Nu putem accepta faptul că suporterii sunt păcăliţi în acest fel”, a spus Jerome Valcke, secretarul general al FIFA.

De altfel, site-ul forului mondial, fifa.com, este singura cale legală de cumpărare a unui bilet prin intermediul internetului, până la 16 noiembrie putându-se depune aplicaţii în acest sens.

Oraşele şi stadioanele Cupei Mondiale

  • Johannesburg – 3,2 milioane locuitori Stadion: Ellis Park – construit în 1982  (61.000 locuri) Stadion: Soccer City - nou (94.700 locuri)
  • Cape Town – 1,3 milioane locuitori Stadion: Green Point – nou (70.000 de locuri)
  • Durban – 3 milioane locuitori Stadion: Durban - nou (70.000 locuri)
  • Bloemfontaine - 850.000 locuitori Stadion: Free State – 1952 (48.000 locuri)
  • Port Elizabeth – 1 milion locuitori Stadion: Port Elizabeth  - nou (48.000 locuri)
  • Nelspruit – 200.000 locuitori Stadion: Mombela - nou (46.000 locuri)
  • Polokwane – 500.000 locuitori  Stadion: Peter Mocaba - nou (46.000 locuri)
  • Rustenburg – 400.000 locuitori Stadion: Royal Bafokeng – 1999 (42.000 locuri)
  • Pretoria – 2, 2 milioane locuitori Stadion: Loftus Versfeld – 2008 (50.000 locuri)
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite