VIDEO Campionatul Mondial din Africa de Sud: între Capul Bunei Speranţe şi multă sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbalul, una dintre puţinele bucurii pentru populaţia săracă din Africa de Sud
Fotbalul, una dintre puţinele bucurii pentru populaţia săracă din Africa de Sud

"Africa de Sud este o ţară cu un nivel ridicat de criminalitate. În zonele periferice ale oraşelor se produc deseori infracţiuni (tâlhărie, jaf armat, viol). Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc în Africa de Sud să evite deplasările pe jos după lăsarea întunericului şi să nu frecventeze zone necunoscute fără un însoţitor localnic."

Paragraful este luat de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Suporterii care se vor deplasa în Africa de Sud pentru Mondialul din această vară vor avea parte de o adevărată aventură. Patru miliarde de lire sterline s-au investit în 10 stadioane, aceasta în timp ce 43% din populaţia Africii de Sud este şomeră şi se luptă pentru supravieţuire.



De unde şi rata criminalităţii, care este înfiorătoare! De exemplu, ca o fată să se plimbe noaptea, singură, printr-un oraş din Africa de Sud, ar fi curată nebunie! Andre Brink, unul dintre cei mai buni scriitori din Africa de Sud, declara în urmă cu ceva timp: "eu mi-am pierdut credinţa în viitorul acestei ţări şi mă îndoiesc că autorităţile vor putea asigura liniştea şi siguranţa spectatorilor la Campionatul Mondial din Africa de Sud." Nepotul său a fost ucis pentru un laptop şi două celulare.

50% din populaţia de culoare cu vârsta cuprinsă între 18 - 24 de ani este şomeră iar 25.000 de profesori şi-au înaintat demisiile din sistemul educaţional. Populaţia săracă s-a răzvrătit atunci când a fost oficial că Africa de Sud va găzdui Mondialul de fotbal din acest an.

Fotbalul din Africa de Sud



Pregătirile pentru Campionatul Mondial de fotbal au început imediat după ce FIFA a desemnat Africa de Sud ca ţară organizatoare. Pentru a organiza Mondialul din această vară, au concurat în anul 2007 Egipt, Libia şi Tunisia, Maroc şi Africa de Sud. În ciuda presiunilor făcute în principal de Franz Beckenbauer, care îşi manifesta îngrijortarea că autorităţile din Africa de Sud nu vor reuşi să asigure paza şi protecţia în timpul evenimentului sportiv, Sepp Blatter nu a dorit să schimbe ţara organizatoare şi a oferit de fiecare dată un vot de încredere acestui proiect.

Harta stadioanelor din Africa de Sud



"Nimeni nu va şti atunci când va păşi pe aceste frumoase stadioane, că noi, din banii primiţi, nu putem să ne cumpărăm nici măcar un bilet". 70.000 de muncitori au fost folosiţi pentru lucrările de întreţinere, construcţie şi de modernizare a stadioanelor unde se vor disputa partidele. Ei erau plătiţi cu sume cuprinse între 3 euro şi 300 de euro pe lună! "Pesimiştii vor trebui să îşi înghită limba", a clamat ministerul Finanţelor.

Până la primul meci, care va avea loc pe 11 iunie, la Johanesburg, mai sunt 236 de zile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite