Campionatul Mondial, la trei luni de start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă introduce în atmosfera competiţiei din Africa de Sud. O dată la două zile (marţi, joi şi sâmbătă) veţi putea intra în atmosfera Mondialului din Africa de Sud, fiecare participantă urmând să fie analizată din scoarţă-n scoarţă.

Cel mai important eveniment sportiv al anului este programat în perioada 11 iunie - 11 iulie 2010, însă „actorii" Cupei Mondiale se află deja în joc de glezne. La acest nivel, fiecare detaliu este important, astfel că „Adevărul" va încerca să surprindă elementele-cheie din taberele celor 32 de combatante. Ce vom urmări?

Tradiţia şi cultura

Pentru noi, românii, indiferent că vom privi Mondialul de la faţa locului sau din faţa televizorului, rezultatele vor conta mai puţin, ţinând cont de absenţa „tricolorilor". De urmărit va fi spectacolul sportiv al bătăliei dintre reprezentantele a şase continente, fiecare naţională fiind de fapt o imagine în oglindă a ţării respective, cu tot ce înceamnă acest lucru: de la istoria fotbalistică până la cultura, stilul de viaţă şi obiceiurile locuitorilor. Astfel, vom admira exuberanţa brazilienilor, pasiunea extremă a mexicanilor, fanatismul britanicilor, inocenţa asiaticilor sau nebunia frumoasă a africanilor. Şi nu numai!

Forma sportivă

Se ştie faptul că un Campionatul Mondial vine la finalul unui sezon extenuant, în special în principalele campionate ale lumii. Aşadar, selecţionerii vor trebui să-şi aleagă jucătorii şi în funcţie de prospeţimea fizică. Apoi, surprizele, pozitive sau negative, pot apărea din felul în care echipele vor reuşi să-şi folosească atu-urile şi să-şi acopere slăbiciunile.

Starea de spirit

Într-un anume fel vor intra pe teren sud-africanii, în calitate de ţară gadă, în alt fel vor aborda meciurile marile favorite, în frunte cu Spania şi Brazilia, la fel cum senzaţia trăită de o debutantă la turneul final, cum e Slovacia, îţi poate da aripi sau te poate dărâma. De asemenea, forţa de joc a granzilor va fi contracarată de elanul şi de unitatea de grup a „cenuşăreselor".

Rolul antrenorului

Acum patru ani, Italia a câştigat titlul mondial în special datorită tacticianului Marcello Lippi. Încă din primul minut al meciului inaugural, sita Mondialului va cerne în funcţie de sistemele de joc folosite, de inspiraţia schimbărilor şi de pedagogia celor 32 de tehnicieni. Cei care vor încerca să-l detroneze pe Lippi au calităţi diferite, de la carismaticul „începător" Maradona până la experimentatul Fabio Capello.

Jucătorii exponenţiali

În cele 64 de meciuri programate pe tabloul Cupei Mondiale, ne vom reîntâlni cu vedetele Cristiano Ronaldo, Messi şi Kaka, dar vom face cunoştinţă şi cu starurile mai puţin cunoscute din Coreea de Nord, Honduras sau Noua Zeelandă. De unde va exploda jucătorul-revelaţie? Din baza de selecţie impresionantă a echipelor sud-americane şi europene, din imprevizibila Africă sau din agilitatea fotbalului asiatic?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite