Campioana Europei a înviat din morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inter Milano, cu Cristi Chivu pe teren, s-a calificat în sferturi după un meci dramatic, în care Bayern a condus ostilităţile până aproape de final. După o primă repriză de excepţie, Bayern München a plătit tribut faptului că s-a crezut calificată mai devreme decât trebuia.

Înaintea meciului de aseară, statistica Ligii Campionilor spunea că o singură dată în istoria competiţiei (Ajax, în 1996, contra lui Panathinaikos) s-a întâmplat ca echipa care a pierdut acasă cu 1-0 să întoarcă rezultatul pe teren advers. La München, Inter era însă condamnată să-şi apere coroana europeană cucerită cu atâta trudă în 2010 chiar contra lui Bayern.

Revanşa bavarezilor a început perfect la Milano, dar s-a împotmolit după numai patru minute din retur. „Vulpoiul" Eto'o a plecat de la limita ofsaidului şi a anulat reuşita lui Gomez de pe „Giuseppe Meazza".

Egalitate perfectă „la general", care n-a durat însă decât un sfert de oră. Vă amintiţi de gafa portarului interist Julio Cesar din tur în urma căreia brazilianul s-a autopedepsit plecând pe jos acasă? Ei bine, faza s-a repetat aseară cu aceleaşi personaje şi acelaşi rezultat: şut Robben cu stângul, bâlbăială a numărului unu de la Inter şi gol Gomez, de această dată mult mai spectaculos, cu spatele la poartă. Până să se gândească la o eventuală întoarcere „la pas" pe ruta München - Milano, Julio Cesar a mai scos o dată mingea din plasă, iar jucătorii lui Inter se pregăteau să predea supremaţia în Europa. Pentru calificare, nerazzurii mai aveau nevoie de două goluri şi au început o cursă de urmărire la prima vedere imposibilă.

Pandev a marcat golul carierei

Olandezul Sneijder a reaprins speranţa în tabăra milaneză, însă totul părea pierdut o dată cu apropierea finalului de meci. Drama nemţilor s-a consumat în minutul 88, la o fază iniţiată de Eto'o şi finalizată de macedoneanul Pandev, care a marcat golul carierei. Calificarea lui Inter a salvat de la „faliment" fotbalul italian, care risca să rămână fără echipe în Europa încă din faza sferturilor.

2 - 3

Bayern: Kraft - Lahm, Van Buyten (Badstuber 70), Breno (Kroos 90), Pranjici - Schweinsteiger, L. Gustavo - Robben, Müller, Ribery (Ham. Altintop 68) - Gomez. Antrenor: Louis Van Gaal
Inter: J. Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia, Chivu (Nagatomo 87) - Stankovici (Coutinho 51), Cambiasso, Thiago Motta - Sneijder - Eto'o, Pandev (Kharja 90). Antrenor: Leonardo
Goluri: Gomez 21, Müller 31 / Eto'o 4, Sneijder 63, Pandev 88
Stadion „Allianz Arena" (München): 67.000
Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia) 1-0 în tur

OM i-a iertat pe „diavoli"

La Manchester, Olympique Marseille a ratat o şansă pe care n-o va mai avea curând în Liga Campionilor. Francezii au primit gol rapid, de la mexicanul „Chicharito" Hernandez, însă OM putea întoarce lejer soarta calificării dacă Gignac, Diawara şi Remy n-ar fi ratat câteva ocazii monumentale în prima repriză, din poziţii de singur cu portarul. Mai pragmatici, „diavolii" lui Sir Alex Ferguson au depăşit problemele din defensivă şi s-au desprins decisiv în partea secundă, prin acelaşi Hernandez, după o fază creată de veteranul Giggs.

Liga Campionilor, optimi, retur

Ieri
B. München - Inter 2-3 (în tur 1-0)
Gomez 21, Müller 31 / Eto'o 4, Sneijder 63, Pandev 88
Man. United - Ol. Marseille  2-1 (0-0)
Hernandez 5, 75 / Brown 82 (aut.)
Azi
Real Madrid -  Lyon 21.45 (în tur 1-1),
TVR 1
Chelsea - FC Copenhaga 21.45 (2-0), Dolce Sport
* Şahtior Doneţk, FC Barcelona, Tottenham şi Schalke s-au calificat deja în sferturi după meciurile de săptămâna trecută.
* tragerea la sorţi pentru sferturi şi semifinale va avea loc vineri, 18 martie

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite