Calificarea depinde numai de noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu prea văd cu ochi prea buni partida de mâine, cu olandezii. Ăştia joacă foarte bine. Olanda mi se pare cea mai bună echipă de la ora actuală de la turneul final al Campionatului

Nu prea văd cu ochi prea buni partida de mâine, cu olandezii. Ăştia joacă foarte bine. Olanda mi se pare cea mai bună echipă de la ora actuală de la turneul final al Campionatului European. Nu va fi prea bine pentru noi. Dacă ei nu vor să câştige, mai ales că şi noi i-am prins pe ei în preliminarii şi le-am luat patru puncte, poate să mai avem ceva şanse.

Dar avem un meci foarte greu. Cred că am pierdut calificarea cu Italia, unde am făcut o partidă bună şi e păcat că nu am câştigat. Nu cred că olandezii se vor menaja în meciul cu România. Decât să facă un antrenament, mai bine joacă cu noi.

Oricare dintre jucători va intra pe teren nu va fi uşor deoarece au un lot foarte bun. Fiecare dintre fotbaliştii "Portocalei mecanice" care au intrat pe gazon au avut o evoluţie foarte bună. Contează totuşi că i-am bătut în preliminarii pentru că ştiu şi ei că nu le va fi uşor cu noi. Contează asta!

Absenţa fundaşului Dorin Goian se va simţi cu siguranţă. El era bun şi în apărare, şi în atac, mai ales la fazele fixe. Selecţionerul Victor Piţurcă nu prea are prea multe variante. Va fi foarte greu să-l suplinească cineva. Este o piesă foarte importantă. Şi Mirel Rădoi era bun la mijloc.

Adi Mutu va trebui să treacă peste acea ratare a penalty-ului. Noroc că nu joacă în campionatul din România, ci în Italia, că îl fluiera toată lumea la fiecare meci şi trebuia să se lase, săracul. Nu cred că va fi foarte afectat. El a trecut prin multe până acum şi are moral bun. Dar când te gândeşti că puteam fi calificaţi acum dacă el reuşea să transforme acel penalty… Poate face un meci şi mai bun cu Olanda şi se uită.

Ca să ne calificăm mai departe de grupe trebuie să-i învingem pe olandezi. Pentru că în celălalt meci, Italia - Franţa, eu cred că una dintre echipe va câştiga sigur. Nu am prea multe speranţe că se va termina la egalitate.

Numai pe forţele noastre am putea să ajungem în sferturile de finală. Echipa noastră să facă un meci foarte bun, iar olandezilor să nu le mai meargă atât de bine. Poate nu vor putea să evolueze la fel de bine în trei partide consecutive. Dar va fi greu. Ei, chiar dacă vor schimba ceva în formula de bază, toţi vor să arate că sunt buni. Iar Franţa şi Italia nu vor sta la un meci nul.

Dacă vom face meci nul cu Olanda, nu cred că avem prea mari şanse de calificare. Cine face socoteli că terminăm la egalitate şi vom reuşi se înşală. Francezii şi italienii se vor bate care pe care, va fi un meci foarte deschis. Aşa că numai de noi depinde dacă vom merge mai departe sau nu. Batem, ne calificăm în "sferturi". Nu batem, ne întoarcem acasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite