Calificarea în sferturi: Afacere în familia Costea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calificarea în sferturi: Afacere în familia Costea
Calificarea în sferturi: Afacere în familia Costea

Mihai şi Florin Costea au frânt visul ieşenilor de a juca finala Cupei pe teren propriu. Mezinul a marcat o dublă, iar fratele cel mare a desăvârşit „opera“. După 25 de ani în care nu a ştiut ce înseamnă victoria în Dealul Copoului, Universitatea Craiova şi-a luat revanşa aseară în optimile Cupei.

Elanul gazdelor a fost potolit pentru prima dată în minutul 26, când Costache l-a faultat în careu pe Florin Costea, la o fază la care ieşenii au cerut un ofsaid. Mezinul familiei Costea, Mihai, şi-a asumat responsabilitatea executării loviturii şi a transformat fără probleme de la punctul cu var.

Ieşenii au ratat un penalty în minutul 78

Ieşenii nu au acuzat şocul şi s-au năpustit în atac. Mai întâi, Balde l-a întins cu un şut sănătos pe Merlier din marginea careului, apoi Constantin a trimis peste din poziţie favorabilă. Când toată lumea se aştepta ca Poli să concretizeze şansele avute, acelaşi Mihai Costea a păcălit jocul la ofsaod al gazdelor şi a reuşit dubla chiar înainte de pauză. La reluare, craiovenii s-au mulţumit să apere avantajul de pe tabelă şi să lovească pe contraatac. Neputinţa ieşenilor a ieşit în evidenţă cel mai bine în minutul 78, când Găman le-a făcut cadou gazdelor un penalty după ce a făcut henţ în careul propriu.

Chiar dacă a exersat loviturile de la 11 metri alături de colegii săi la ultimul antrenament înainte de meci, macedoneanul Ignatov a tras slab, permiţându-i lui Merlier să reţină balonul. Florin Costea a închis meciul pe contraatac, iar ieşenii vor vedea o finală a Cupei fără formaţia lor favorită pe teren.

Ieşeni blocaţi la porţi

Suporterii ieşeni de la Peluza Sud au avut o surpriză neplăcută la intrarea pe stadion. Jandarmii nu le-au permis accesul în tribune cu însemnele galeriei şi bannere. Atunci când au cerut explicaţii, jandarmii le-au spus că au primit această dispoziţie din partea conducerii. Suporterii au primit acelaşi răspuns şi din partea directorului de marketing al clubului, cu recomandarea de a cere explicaţii la preşedintele Sorin Boca. „Domnul preşedinte ne-a închs telefonul când l-am sunat. În cele din urmă, am ieşit din stadion“, a spus unul din membrii galeriei.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite