Calciopoli: Procurorul cere pedepse de la un an la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuroul care se ocupă de "Calciopoli", scandalul meciurilor trucate din 2006, a cerut, marţi, pedepse cu închisoarea între 22 şi 24 de luni pentru proprietarii clubului Fiorentina, Andrea şi Diego Della Valle, precum şi pentru preşedintele grupării Lazio, Claudio Lotito, informează AFP.

Aceste pedepse, dacă sunt pronunţate, nu ar fi decât simbolice, orice pedeapsă inferioară a doi ani fiind automat suspendată în Italia.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru conducătorul AC Milan, Leonardo Meani, contra căruia procuroul cere un an şi jumătate. În schimb, directorul federaţiei italiene de fotbal riscă patru ani.

Procurorul a solicitat pedepse între cinci şi patru ani şi jumătate contra lui Paolo Bergamo şi Pierluigi Pairetto, membri ai federaţiei italiene care au desemnat anumiţi arbitri.

Fostul arbitru Massimo De Santis riscă trei ani de închisoare şi de pedepse de la un an la doi ani şi patru luni au fost cerute contra altor patru arbitri.

Procurorul a cerut trei ani de închisoare contra fostului director sportiv al clubului Messina, Mariano Fabiani, şi doi ani pentru preşedintele grupării Reggina, Pasquale Foti.

În 2006, Calciopoli a dus la sancţiuni ale justiţiei sportive. Juventus a fost retrogradată în Serie B, cu nouă puncte de penalitate, în timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan şi Lazio au rămas în Serie A cu puncte de penalitate.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite