„Câinii“ fără frică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii spun că vor învinge în „infernul“ de pe „Ali Sami Yen“. Încrezători în forţele proprii, românii au şi pornit războiul psihologic cum au ajuns pe tărâm turc.

„Trebuie să batem! Este un prilej pentru băieţi de a demonstra că merită să joace în Europa. O victorie le-ar creşte cota”, a spus Ion Marin. „Dinamo este o echipă mare, şi la propriu, şi la figurat. Întâlnim cel mai puternic adversar din grupă. Galata e o formaţie plină de individualităţi, care costă foarte mulţi bani. Nu există însă o diferenţă de valoare între noi şi ei. Avem jucători căliţi care vor şti să facă faţă presiunii de pe «Ali Sami Yen»”, a continuat „Săpăligă”.

La rândul său, managerul sportiv, Ionel Ganea, a explicat: „Orice punct pe care îl câştigi în cupele europene este benefic pentru clasamentul general şi pentru coeficientul UEFA. Nu este un meci decisiv cel cu turcii, mai avem şi altele de jucat”.

„Ganezul” a insistat că roş-albilor n-are de ce să le fie teamă în această seară: „Galata ne va ţine minte! Dinamo e un exemplu pentru toată lumea. Am întors incredibil un 0-3 la Liberec şi am reuşit o calificare istorică. Dacă vom fi la fel de motivaţi, nu cred că o să pierdem cu Galatasaray“. Aceeaşi stare de optimism se regăseşte şi printre jucători. „O să facem un meci mare! Vrem să batem la Istanbul pentru a ajunge în primăvara europeană”, a afirmat Torje.

Despre Galatasaray

-Turcii au mai jucat de două ori cu Dinamo la Istanbul. „Câinii” au pierdut ambele întâlniri: 1-2 în 1956 şi 0-3 în 1963.
-Echipa lui Frank Rijkaard are două victorii, două remize şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri.
-Mustafa Sarp, Hakan Balta şi Gokhan Zan sunt incerţi pentru meciul din această seară.

O ţeapă de 30.000 de euro

Cel puţin trei dinamovişti au stipulată în contractele de joc o clauză conform căreia ar trebui să primească 30.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Europei. „Câinii“ au ajuns deja la al treilea meci în această competiţie, iar prima care ar fi trebuit virată în august nu a venit nici până azi! Cei trei jucători sunt Molinero, Tamaş şi Kone. Situaţia lor diferă faţă de restul colegilor întrucât acordurile lor cu Dinamo se întind pe perioade limitate. De aceea şi bonusul pentru calificare este atât de mare în cazul lor.

Dacă Molinero şi Kone îşi vor renegocia contractele la vară, Tamaş este doar împrumutat la Dinamo, plus că i s-a mai înjumătăţit şi salariul la 250.000 de euro. Conducerea a oferit asigurări că toate datoriile vor fi onorate, mai ales că UEFA a virat un milion de euro în conturile clubului pentru rezultatele de până acum. 

În afara celor 90.000 de euro care trebuie achitate pentru fotbaliştii în cauză, Dinamo trebuie să mai plătească şi alţi 650.000 de euro către restul jucătorilor, tot pentru accederea în grupele Ligii Europei. Deocamdată, acţionarii aşteaptă să vadă ce face echipa cu Galatasary, dacă mai are şanse de calificare în primăvară, şi abia apoi se va discuta şi de problema banilor.

image

Tamaş (centru) le-a adus trei puncte „câinilor“ la Graz  Foto: Afp

ANGELO NICULESCU: „Jucătorii de acum ai lui Dinamo sunt aerieni“

Dinamo a fost prima echipă din România care a jucat într-o competiţie europeană. Se întâmpla în 1956. Adversar? Galatasaray. Competiţie? Cupa Campionilor Europeni. Scorul? 4-3 pentru români după cele două manşe. Antrenorul „câinilor”? Angelo Niculescu.

„Adevărul”: Aţi condus, în premieră, pentru fotbalul românesc o echipă în Europa. Vă mai aduceţi aminte cum a fost?

Angelo Niculescu(foto): Da, cum să nu? A fost un eveniment internaţional pentru noi. În turul cu Galatasaray au fost 80.000 de oameni în tribune pe fostul „23 August“.

Cum era Galata atunci?

O echipă puternică, dar noi jucam mai mult din elan, din sclipirea fotbaliştilor. Nu era ca acum să poţi să observi

image

adversarul, să-i urmăreşti meciurile şi de aceea pregăteam partida în funcţie de calităţile băieţilor pe care îi aveam.

Aţi bătut în tur cu 3-1, dar la Istanbul aţi pierdut cu 2-1.

Puteam face o remiză şi acolo. În minutul 90 ne-au dat golul doi. Ţin minte şi acum: a fost o acţiune pe partea dreaptă, fundaşul nostru de bandă stânga, Florian Anghel a fost depăşit, a venit centrarea şi au dat gol.

Credeţi că Dinamo poate învinge la Istanbul?

Nu. Când spun asta mă gândesc la situaţia critică de la club. În condiţiile actuale, la Istanbul ar fi bun şi un egal. În plus, acum la Dinamo sunt jucători inconstanţi care nu-şi cunosc interesul. Sunt aerieni şi au capul în nori! Doar unii dintre ei sunt profesionişti. Fotbalul e însă un sport colectiv şi nu poţi să faci performanţă doar cu câţiva.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite