Caceres, împuşcat în ochi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional argentinian se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost atacat de hoţi. Adversarul României din meciul cu Argentina de la Campionatul Mondial din 1994 a căzut victimă unei bande de hoţi, care a încercat să-i fure maşina.

Fernando Caceres, „El Negro”, aşa cum era cunoscut în lumea fotbalului, se afla într-un BMW negru în momentul în care a fost acostat într-un cartier mărginaş din Buenos Aires de alte două automobile, ambele furate. Pentru că a opus rezistenţă grupului de jefuitori, încercând o manevră salvatoare, Caceres a fost pedepsit crunt. Un glonţ a pătruns prin parbrizul maşinii sale, zdrobindu-i ochiul drept şi provocându-i o fractură a craniului.

„E în comă indusă. Viaţa fotbalistului se află în mâinile lui Dumnezeu şi a medicilor. Posibilităţile de a supravieţui sunt reduse”, au comunicat oficialităţile spitalului în care a fost internat „El Negro”. Cu ajutorul femeii care îl însoţea pe Fernando, atacatorii au fost identificaţi deja, doi dintre aceştia fiind minori.

„Această ţară e un dezastru. Nu se poate trăi aici!”, a fost prima reacţie a lui Fernando Gamboa, fost coechipier şi prieten al lui Caceres. Gamboa a încercat să tragă un semnal de alarmă asupra infracţionalităţii ridicate din Argentina.

A fost Vizitat de Maradona

O naţiune întreagă, inclusiv selecţionerul Diego Armando Maradona, deplânge situaţia dramatică în care a ajuns fostul internaţional al „pumelor”, prezent la Campionatul Mondial american din 1994.

De altfel, în memorabilul meci din optimile de finală România – Argentina, încheiat cu scorul de 3-2, „El Negro” Caceres a fost autorul şutului care a dus la golul doi marcat de sud-americani prin Abel Balbo.

Fernando Caceres

-Vârstă: 40 de ani
-Înălţime: 1,80 metri
-Post: fundaş central
-Echipe la care a jucat la nivel de club: Argentinos Juniors, River Plate, Zaragoza, Boca Juniors, Valencia, Celta Vigo, Cordoba, Independiente
-Selecţii în echipa naţională a Argentinei:  31 de meciuri (1 gol)

Alte tragedii din fotbalul sud-american

image


-Iulie 1994 - Columbianul Andres Escobar (foto)a fost omorât după un autogol marcat în meciul cu SUA de la Mondiale.
-Ianuarie 2009 - Un suporter al lui Boca Juniors a fost ucis într-o reglare de conturi între două facţiuni rivale de fani.
-Iunie 2009 - Doi fani ai echipei Huracan au murit împuşcaţi la un meci cu Arsenal de Sarandi.
-Iulie 2009 - Un fotbalist de la Atletico Junior a împuşcat mortal un suporter care l-a criticat.
-Octombrie 2009 - Zece fotbalişti amatori din Columbia au fost ucişi de o grupare de gherilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite