FOTBAL: CNSAS se informează la serviciile secrete în cazul "Gică Popescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: CNSAS se informează la serviciile secrete în cazul "Gică Popescu"
FOTBAL: CNSAS se informează la serviciile secrete în cazul "Gică Popescu"

Colegiul CNSAS nu a luat astăzi în discuţie verificarea fostului fotbalist Gheorghe Popescu, pentru că instituţia aşteaptă răspunsuri din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi Armatei, la solicitarea privind transferarea unor eventuale dosare legate de fostul internaţional român, care nu au fost transmise până acum către CNSAS.

"Astăzi trebuia să dăm un verdict în cazul lui. Din păcate, ca să dai un verdict eşti obligat să iei de la SRI şi de la SIE o hârtie, care uneori e o formalitate", a declarat unul dintre membrii Colegiului CNSAS, Mircea Dinescu,

El a opinat, însă, că, potrivit unui dosar de reţea legat de Popescu, aflat în arhiva CNSAS, fostul fotbalist nu ar fi făcut poliţie politică în perioada comunistă.

"Am văzut dosarul, după părerea mea, nu a făcut poliţie politică", a spus Dinescu.

În urma unor articole de presă în care era acuzat că, în perioada în care era elev în clasa a XII-a şi fotbalist la Universitatea Craiova, ar fi colaborat cu fosta Securitate, Gheorghe Popescu a solicitat Colegiului CNSAS să-l verifice în calitate de preşedinte al fundaţiei care îi poartă numele, potrivit legislaţiei deconspirării Securităţii.

Pentru ca forul de conducere al CNSAS să poată lua o decizie în cazul lui Popescu, cazul trebuie să fie trecut printr-o serie de proceduri: solicitare din partea CNSAS la deţinătorii de arhive - SRI, SIE, Armată - privind transmiterea la instituţie a eventualelor dosare ale celui în cauză, verificarea înscrisurilor de către direcţia de specialitate a CNSAS şi avizul din partea Direcţiei Juridice a CNSAS.

CNSAS a solicitat de joia trecută SRI, SIE şi Armatei eventuale dosare legate de Popescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite