CFR vrea să rupă monopolul Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kapetanos (în centru) sărbătoreşte alături de colegii săi de la CFR eliminarea lui Slovan Liberec
Kapetanos (în centru) sărbătoreşte alături de colegii săi de la CFR eliminarea lui Slovan Liberec

Roş-albaştrii sunt singurii din România care au reuşit să intre în grupe după ce au trecut de tururile preliminare.

CFR Cluj îşi află azi adversarul din playoff-ul Ligii Campionilor, tragerea la sorţi urmând a avea loc de la ora 13.00. Campionii României, care nu vor fi în urna capilor de serie, îşi cunosc toţi cei cinci posibili adversari, aceştia fiind Basel, Anderlecht, BATE Borisov, Celtic şi Dinamo Zagreb. „Suntem în grupele Ligii Europa deja, dar dacă trecem ajungem în grupele Ligii Campionilor. Aş vrea să evităm pe Dinamo Zagreb pentru că fanii lor pun o presiune incredibilă", a spus preşedintele Iuliu Mureşan.

Având deja asigurată calificarea în grupele Ligii Europa în cazul în care va fi eliminată în playoff-ul Ligii Campionilor, echipa lui Andone va încerca însă să urce ştacheta şi să forţeze o performanţă care, în trecut, a fost accesibilă doar Stelei dintre echipele româneşti. Chiar dacă în grupele Champions League au mai jucat formaţii din Liga I, chiar CFR de două ori, roş-albaştrii au fost singurii care şi-au obţinut acest statut trecând prin tururi preliminare, celelalte beneficiind de coeficientul ridicat de ţară care le-a trimis direct în grupe. Mai mult, Steaua n-a reuşit acest lucru într-o singură ocazie, ci de şase ori, adică de fiecare dată când a jucat în grupele Ligii.

Au asiguraţi 3,1 milioane de euro de la UEFA

Cea mai mare miză pe care o vânează CFR este însă cea a banilor de la UEFA. Forul continental împarte sumele cu două mâini pentru cele două competiţii. Una mai largă, pentru Liga Campionilor, una mult mai subţire, pentru Liga Europa. Spre exemplu, accesul în grupele Champions League este premiat cu 7,2 milioane de euro, indiferent de rezultatele ulterioare, în timp ce, pentru a doua competiţie continentală, se acordă doar 1 milion de euro în cazul aceleiaşi performanţe. Oricum, prin eliminarea lui Slovan Liberec, clujenii au asiguraţi 3,1 milioane de euro, 2,1 pentru prezenţa în playoff-ul Ligii şi 1 pentru accesul în grupele Ligii Europa. La aceştia se mai pot adăuga banii din victorii sau egaluri, din bilete, din calificările în fazele următoare şi din cota de market poll.

2 calificări în grupele unei competiţii europene are Andone (2005 cu Dinamo şi 2012 cu CFR) din şase tentative.

Info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite