„CFR va schimba antrenorii la fel cum face Gigi Becali“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu crede că patronul clujenilor, Arpad Paszkany, va ajunge rapid să se comporte ca finanţatorul Stelei, destabilizând astfel echipa şi amendează atitudinea oficialilor echipei campioane. Mandatul lui Lucescu la Şahtior se va termina în vară, motiv pentru patronul Ahmetov să  bată palma cu rusul Valery Gazzaev, după victoria ucrainenilor în faţa Barcelonei, în Ligă.

Mircea Lucescu este îngrijorat de modul în care sunt trataţi antrenorii în Liga I, deşi nici el nu stă bine la Şahtior. „Il Luce” este mirat de faptul că tehnicienii au viaţă scurtă pe banca tehnică în România şi nu li se acordă respectul cuvenit.

Dacă până acum recordul în schimbarea antrenorilor îl deţine Steaua, Mircea Lucescu se teme că aceeaşi situaţie se va întâmpla cât de curând şi la CFR Cluj.

„Este imposibil ca cineva să creadă că un antrenor poate face minuni peste noapte. S-a greşit atât cu Dorinel, cât şi cu Lăcătuş, ambii fiind antrenori cu experienţă”, a spus Lucescu. Acesta a analizat şi situaţia de la CFR Cluj.

„Se va întâmpla şi la CFR ceea ce se întâmplă la Steaua. Conducătorii de acolo tind să-i calce pe urme lui Gigi Becali. Vor începe să schimbe şi ei antrenorul foarte des.

Acest lucru nu este bun. Duce la destabilizarea unei echipe. Mereu va fi aceeaşi situaţie, jucătorii şi antrenorul vor trebui să se adapteze tot timpul la schimbare şi rezultatele nu vor mai veni”, a spus „Il Luce”.   

Schimbat cu Gazzaev?

Mircea Lucescu nu stă nici el foarte bine la Şahtior, fiind ca şi înlocuit de patronul Rinat Ahmetov. Desele anunţuri făcute de Lucescu cum că va pleca de la echipă, în primă fază chiar din această iarnă, l-au pus în gardă pe miliardarul Ahmetov. Acesta  nu a pierdut timpul când a venit vorba de a găsi un nou tehnician pentru formaţia ce o patronează.

Presa din Ucraina a anunţat că rusul Valery Gazzaev îi va prelua pe „mineri“ după despărţirea de „Il Luce“. Interesante sunt metoda şi momentul ales de Ahmetov pentru a-l înlocui pe antrenorul român.

Magnatul l-a invitat pe Gazzaev la discuţii chiar pe „Camp Nou“, la partida pe care Şahtior a disputat-o în ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor, contra Barcelonei.

Ironia a făcut că, atunci când Ahmetov şi Gazzaev băteau palma, Mircea Lucescu învingea gruparea catalană într-o manieră foarte entuziasmantă. Antrenorul rus şi-a încheiat conturile în această iarnă cu ŢSKA Moscova.

Cu aceştia a scris istorie, reuşind să cucerească atât Cupa UEFA în 2005, cât şi trei titluri de campion şi trei Cupe ale Rusiei.

Se mai poate mândri şi cu un campionat câştigat, în 1995, cu Alania Vladikavkaz într-o perioadă în care fotbalul din Rusia era dominat de Spartak Moscova.

image

Nu mi-a plăcut cum au gestionat cei de la CFR parcursul din Liga Campionilor. Au avut o bucurie deplasată după victoria de la Roma care le-a dăunat

image



Mircea Lucescu antrenor Şahtior

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite