CFR, cu mers de marfar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR, cu mers de marfar!
CFR, cu mers de marfar!

Clujenii s-a înclinat în deplasarea de la Eindhoven, scor 0-1, într-un meci în care n-au impresionat. Istoria meciului este simplă. Olandezii au dominat pe alocuri autoritar, iar brazilianul Alcantara a ratat egalarea în penultimul minut de joc.

Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru clujeni, care s-au văzut conduşi încă din minutul 9, când ungurul Balazs Dzudzak l-a păcălit extrem de uşor pe Tony şi a centrat perfect pentru Ottman Bakkal.

Golul a fost prefaţat de forcingul de început al olandezilor, care au ratat o ocazie imensă prin Manolev, mingea trimisă de acesta cu capul trecând razant cu bara.

Linia defensivă a „ceferiştilor” a fost intens chinuită şi după marcarea golului. Tony a greşit din nou ca un începător, l-a atacat decisiv pe Dzudzak, care nu a ezitat să centreze, dar Claro l-a blocat pe Affelay.

Tony, depăşit constant

Culio l-a întins serios pe Isaksson, însă suedezul a respins în corner execuţia la colţul lung a argentinianului. CFR a fost complet depăşită de atacurile în forţă purtate pe stânga, norocul românilor fiind portarul Nuno Claro, providenţial în trei rânduri la execuţiile lui Affelay.

În finalul primei părţi, Zeiţa Fortuna a zâmbit din nou „ceferiştilor” de două ori, la lovitura de cap a lui Toivonen, iar apoi la şutul aceluiaşi olandez.

La originea fazei a fost de fiecare dată Tony, care nu a fost capabil să găsească resurse pentru a-l bloca pe Dzudzak. Revigoraţi la pauză, „vişiniii” au fost aproape de gol prin Cadu, dar Isaksson a fost la post.

Traore putea înscrie şi el cu o lovitură de cap, însă suedezul a respins. În finalul partidei, Alcantara a avut o incursiune viguroasă, fiind blocat în ultimul moment, iar cele trei puncte au rămas la Eindhoven. Per ansamblu, meritat, deoarece PSV a fost o formaţie superioară CFR-ului.

Gabi Mureşan, schimbat după nouă minute

Clujenii au fost ghinionişti încă de la începutul jocului din Olanda, când l-au pierdut pe mijlocaşul Gabi Mureşan. Antrenorul portughez al CFR-ului, Tony Conceicao,  a fost nevoit să efectueze prima schimbare în minutul 9 al partidei de la Eindhoven.

Gabi Mureşan s-a resimţit după un contact cu un adversar şi nu a mai putut continua partida, locul său fiind luat de Dani. Mutarea s-a produs imediat după ce Bakkal a marcat pentru PSV Eindhoven.

Telex

  • Impresionat de oraş.Clujenii s-au plimbat ieri dimineaţă prin Eindhoven (foto). „Îmi place foarte mult. Am mai fost aici şi în urmă cu doi ani şi m-a fascinat. Sunt foarte multe locuri frumoase de vizitat”, a spus antrenorul Tony Conceicao.
  • Premieră. Portarul Peskovici a prins pentru prima dată lotul CFR-ului într-un meci oficial de când a venit în Gruia. Pentru jocul cu PSV, Edi Stăncioiu nu a fost inclus în lot.
  • Bonus de 5000 de euro. Şefii ardelenilor i-au anunţat pe jucători în ziua meciului că trei puncte în Olanda  le-ar putea aduce 5.000 de euro. Asta cu toate că la începutul sezonului stabiliseră doar prime pentru calificarea în primăvara europeană. 
  • Fără galerie. Suporterii formaţiei din Gruia nu s-au deplasat în număr mare la Eindhoven, fotbaliştii lui Conceicao fiind încurajaţi de aproximativ 50 de fani.


1 - 0

PSV: Isaksson - Manolev, Ooijer, Rodriguez, Pieters (Salcido 57)- Afellay, Bakkal (Reis 69), Engelaar - Dzsudzak, Toivonen, (Simons 82) Lazovici

Antrenor: Fred Rutten

CFR: Nuno Claro - Tony, Alcantara, Cadu, Panin - Culio, Peralta, Mureşan (Didi 9), Deac (Nei 78) - Traore, Dubarbier (Mara 70)

Antrenor: Antonio Conceicao

Goluri: Bakkal 9

Arbitru: Tommy Skjerven (Danemarca)

Stadion Philips: 10.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite