CFR învinge Dinamo şi relansează campionatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a învins Dinamo cu 1-0 şi a reintrat în cărţile pentru titlu. Unicul gol al partidei a fost marcat de Kone, în minutul 40, după o deviere a şutului lui Pereira. 

Prima acţiune importantă a meciului i-a aparţinut lui Kone, care a fost extrem de aproape de a deschide scorul, dar şutul său, de la 15 metri a fost respins în lateral de Lobonţ.

În minutul 15, lovitura de cap a lui Sousa a fost scoasă de pe linia porţii de Cristea, plasat excelent, iar în faza imediat următore, şutul lui Dubarbier a trecut la o plamă de stîlpul din stânga lui Lobonţ.

După o incursiune feroviară, la finalizare s-a aflat Mureşan, care după un dribling scurt a şutat puternic, dar mult peste poartă(27).

Culio şi-a asumat şi el răspunderea şutului, dar Lobonţ a respins, cu emoţii, în corner, în minutul următor. În minutul 31, Bratu s-a autoaccidentat şi a fost înlocuit cu Miranda.

După o acţiune prelungită de atac, Lobonţ a fost imperial la lovitura de cap a lui Trică, goal-keeperul câinilor reuşinbd să respingă de pe linia porţii.

Minutul 40 a adus deschiderea scorului, Yssouf Kone deviind în poarta Lui Lobonţ şutul uruguanianului Pereira de la 15 metri.

Fără reacţie

Replica dinamoviştilor a întârziat să apară, doar şutul lui Izvoranu de la 25 de metri dîndu-i emoţii lui Lobonţ iar elevii lui Trombetta au intrat cu avantaj de un gol la pauză.

Imediat după reluare, Dubarbier l-a întins pe Lobonţ cu un şut de la 17 metri lateral stânga, dar portarul naţionalei a respins în faţă.

Ropotan şi-a încercat şutul în minutul 56, dar nu a reuşit să îi dea emoţii lui Stăncioiu.

Tamaş a şutat periculos de la 25 de metri, dar Stăncioiu a fost la post şi a respins. De partea cealaltă, lovitura de cap din şase metri a lui Dubarbier a fost scoasă printr-o intervenţie providenţială a lui Lobonţ.

Fără a da semne de revenire, „câinii” au fost presaţi în permanenţă, clujenii executând corner după corner, de fiecare dată cu emoţii pentru apărarea lui Rednic. Cei care au fost aproape de gol au fost tot clujenii, prin Culio, al cărui şut excelent a trecut puţin pe lângă.

Rednic nu a găsit soluţia pentru echipa sa şi clujenii au controlat autoritar şi partea a doua a meciului. Dubarbier a fost aproape de gol cu doar 8 minute înainte de final, şutul său trecând pe lângă. Dinamoviştii au replicat timid prin Julio Cesar, cu un şut din întoarcere, reţinut de Stăncioiu.

Ultima oportunitate de a marca pentru dinamovişti i-a aparţinut lui Ropotan, cu un şut periculos de la 25 de metri. Pe final, Deac a ratat singur cu Lobonţ.

Echipe

CFR: Stăncioiu, Panin, Cadu, Sousa, Pereira, Mureşan,. Culio, Dani (69, Peralta), Dubarbier, Trică (77, Deac), Y. Kone (86, Kone).

Dinamo: Lobonţ, Blay, Tamaş, Julio Cesar, Biabate, Boştină (57, Torje), Ropotan, Izvoranu (62, Diakite), Cristea, Dănciulescu, Bratu (32, Miranda).

Arbitri: Istvan Kovacs - Zoltan Szekely, Aurel Oniţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite