FOTBAL: Sabău: "E bun şi egalul cu CFR Cluj!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Sabău: "E bun şi egalul cu CFR Cluj!"
FOTBAL: Sabău: "E bun şi egalul cu CFR Cluj!"

Antrenorul lui FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, sâmbătă, că îşi doreşte ca formaţia de pe Bega să rămână pe prima poziţie în clasament după derby-ul cu CFR Cluj şi de aceea s-ar mulţumi şi cu un rezultat de egalitate.

"Ne dorim să rămânem pe primul loc şi după acest meci, unul interesant, care va decide practic prima poziţie după această etapă. Nu cred că ne va avantaja faptul că CFR a fost învinsă în cupele europene pentru că un meci din campionat e total diferit. Are o altă încărcătură, o altă importanţă. Un egal mi-ar conveni la Cluj, pentru că e foarte important în economia clasamentului", a spus Sabău.

Acesta crede că următoarele patru etape, atunci când Timişoara va întâlni CFR, Steaua, Oţelul şi Dinamo, sunt decisive pentru stabilirea campioanei de toamnă şi de aceea se teme să folosească jucători fără experienţă sau lenţi: "E riscant să joci la un asemenea nivel, cu Steaua, CFR sau Dinamo, cu fotbalişti cu experienţă destul de puţină ca Mera sau Scutaru. Sau cu Nibombe, care din punct de vedere fizic nu se reface rapid. În schimb, Bonfim şi Artiom Karamain ar putea evolua pe flancuri într-un sistem cu patru fundaşi, dar vor fi şi meciuri în care soluţia cu trei fundaşi centrali va fi bună. Pentru noi urmează o perioadă foarte importantă, în care se va decide campioana de toamnă".

Tehnicianul a vorbit şi despre situaţia de la echipă după ce patronul Marian Iancu a afirmat că nu este deloc mulţumit de jocul prestat. "Am avut o discuţie cu domnul Iancu, dar nu se poate rezolva totul într-o singură zi. Important e să găsim soluţii, nu să dărâmăm. Oricum, nimeni nu poate să le reproşeze jucătorilor că nu s-au dăruit fizic în meciul cu Anderlecht. Eu am forţa şi experienţa pentru a construi echipa. M-aş bucura să primesc timp pentru că simt că pot face treabă la Timişoara. Am realizat 60% din ceea ce pot să dau acestei echpe şi putem face încă multe împreună, dar e nevoie de timp. Te deranjează când preşedinţii fac ceea ce fac, dar ei să nu uite că trebuie să fie lângă noi", a opinat Sabău.

Fostul internaţional a comentat şi reacţia suporterilor care l-au huiduit la meciul cu Anderlecht pentru că a adoptat un stil de joc defensiv. "Noi, antrenorii, suntem primii nemulţumiţi, dar suporterii se manifestă uneori exagerat. Ne afectează, dar trebuie să-i înţelegem şi pe ei. Am scos Şahtior, cea mai mare performanţă din istoria clubului şi lumea spunea că putem să batem pe oricine. Trebuie să educăm publicul să înţeleagă la ce nivel jucăm. La începutul campionatului, când ieşeam pe stradă, nu ştiau oamenii cum să mă îmbrăţişeze şi să mă felicite. Acum, în momente grele, aş vrea să fiu susţinut", a a conchis acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite