CFR, aproape de o surpriză la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii au pierdut ultimul meci cu Chelsea, scor 1-2, după ce au fost egalii englezilor. Campioana a demonstrat că are valoare şi că ar fi meritat un loc mai bun. Ivorianul Yousouf Kone a marcat pentru 1-1 pe „Stamford Bridge”. Reuşita acestuia nu a fost însă suficientă.

Doar pentru glorie şi faimă a luptat aseară CFR Cluj, pe „Stamford Bridge” din Londra. Din păcate, campioana României nu mai avea nicio şansă nici măcar pentru calificarea în primăvara Cupei UEFA. Lipsiţi de orice emoţie, elevii lui Trombetta au jucat dezinvolt, aşa cum ne-au obişnuit şi în celelalte partide din Grupa A. Şutul lui Pereira (’7) prins în doi timpi de Chech a anunţat din start planul românilor.

Totuşi, prima ocazie importantă a meciului le-a aparţinut englezilor. Alex, scăpat din marcaj de către Dani, a trimis cu capul în pământ, dar şi peste poartă. Inimile suporterilor au îngheţat în minutul 17. Culio l-a ridiculizat pe Cole, apoi a centrat pe colţul lung, Alcantara a retrimis în faţa porţii cu capul, dar Cadu nu a reuşit să marcheze din doi metri. Ca o adevărată echipă mare, Chelsea a revenit în joc şi a deschis scorul pe finalul primei reprize. Deco a executat bine o lovitură liberă, iar Kalou, pe fază, a marcat în poarta lui Claro (’40).

Curajul şi determinarea au fost principalele atuuri ale jucătorilor noştri şi în partea secundă. Iar în minutul 56 întreg stadionul londonez a îngheţat! Panin a centrat perfect de pe dreapta, iar Yousouf Kone a finalizat cu capul spre disperarea lui Scolari.
Portughezul nu a aşteptat mult şi a reacţionat introducându-l pe Drogba. Lui Didier nu i-au trebuit decât şase minute pentru a-şi readuce echipa în avantaj. 

Grupa A

Chelsea – CFR Cluj    2-1

S. Kalou ‘40, Drogba ‘71 / Y. Kone ‘56

Roma – Bordeaux    2-0

Brighi ‘61, Totti ‘79

Clasament

1. Roma     6    4    0    2    12-6     12
2. Chelsea    6    3    2    1    9-5      11
3. Bordeaux    6    2    1    3    5-11    7
4. CFR Cluj    6    1    1    4    5-9      4

2-1

Chelsea
: Cech - Bosingwa, Terry, Alex, A. Cole – Deco, M. Ballack, Obi Mikel (Bridge ‘87) – S. Kalou (‘65 Drogba), Anelka, J. Cole

(‘73 Beletti). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.

CFR Cluj: Nuno Claro – Panin, Cadu, Alcantara, Pereira – G. Mureşan, Dani – Culio, Trică, Dubarbier (‘58 E. Kone) – Y. Kone.
Antrenor: Maurizio Trombetta.

Goluri:
‘40 S. Kalou ‘71 Drogba / ‘56 Y. Kone

Stadionul „Stamford Bridge”

Arbitru: Peter Frojdfeldt (Suedia)


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite