CFR Cluj a bătut „Cupa“ cu Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătoarea trofeului nu a stat la discuţii cu bănăţenii. Fără să forţeze, ardelenii s-au impus cu 3-0.CFR Cluj şi Timişoara au încheiat sezonul 2008-2009. Cele două formaţii s-au întâlnit în finala Cupei României, un meci dominat de la un capăt la celălalt de trupa din Gruia. Click aici pentru FOTOGALERIE cu incidentele de la meci.

Mai citeşte:
Mircea Lucescu: "Nu mi-a plăcut să acord acest trofeu!"
Suporterii timişoreni au întrerupt finala Cupei României!

Multe orgolii rănite înaintea partidei de la Târgu Jiu. CFR trebuia să arate că a mai rămas ceva din amintirea echipei care anul trecut câştiga eventul în România, în timp ce Timişoara voia să răzbune dezamăgirea din campionat, unde a fost la câteva minute de titlu. Nu s-au ţinut de cuvânt decât clujenii, care au „muşcat” din bănăţeni cu fiecare ocazie pe care au avut-o.

Prima lovitură pentru Timişoara a venit în minutul şase, când Deac a răpus „cavalerul teuton” cu capul, în urma unui corner executat de Culio. Nu a fost decât antrenamentul pentru „lupta” de mai târziu. Tony a scos un penalty controversat (28), iar lui Peralta nu i-au tremurat picioarele de la 11 metri.

Metodele de intimidare folosite de galeria bănăţenilor n-au ţinut nici pentru central, nici pentru clujeni. CFR s-a întors cu moralul şi mai „betonat” de la pauză şi a mai înscris o dată în poarta lui Pantilimon, prin Culio (54), inexplicabil de singur în careul mare. Timişoara a alergat în gol, a faultat întruna, i-a trimis mingi în „gât” piticului Gigel Bucur şi a trebuit să spună „mersi” că a „luat-o” doar cu 3-0. De data aceasta, nici TAS-ul nu-i mai poate salva pe bănăţeni.

image

Finala a fost stricată de Balaj. Trebuia chemat cel mai bun arbitru din Europa. Timişoara a avut un penalty la Gigel Bucur.

image


Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Bănăţenii riscă să fie excluşi din competiţie

image

Fanii timişoreni au invadat terenul



Suporterii Timişoarei n-au mai putut îndura ruşinea rezultatului şi, revoltaţi şi de arbitraj, s-au gândit ca măcar ei să facă spectacol. Unul dezgustător însă, care nu s-a limitat doar la nivelul tribunelor, ci s-a extins şi pe terenul de joc.
„Evoluţia” ultraşilor violeţi a început în minutul 34 al meciului, când fanii au rupt gardurile care înconjurau gazonul, încercând să intre pe teren.

Suporterii au fost al 12-lea jucător

Nu au reuşit, pentru că au intervenit rapid stewarzii. Apoi, în minutul 85, doi suporteri timişoreni au izbutit chiar să pătrundă pe gazon, în plină acţiune a băieţilor lui Velcea. Ironia a făcut ca, în acea fază, Artiom Kara-myan chiar să înscrie!
Iniţial, Balaj a indicat centrul terenului, dar a întors faza când i-a văzut pe cei doi „intruşi”. Conform regulamentelor FRF, Timişoara riscă să nu fie programată în viitoarea ediţie a Cupei României.

Timişoara a boicotat ceremonia de premiere

Furioşi din cauza arbitrajului lui Balaj, oficialii formaţiei bănăţene au aprobat gesturile huliganice ale fanilor. „Balaj ne-a distrus şi a inventat un penalty pentru CFR! De ce să vorbim despre reacţia suporterilor noştri, când e clar ce a generat comportamentul lor violent?”, a spus preşedintele Gheorghe Chivorchian.

De altfel, în urma unui telefon primit de la Marian Iancu, cel care n-a venit la meci din cauza delegării lui Balaj, formaţia bănăţeană nu s-a prezentat la ceremonia de premiere, iar şefii clubului au părăsit stadionul la pauză.

Filmul meciului:

image

Min. 86 Meciul a fost întrerupt. Din nou! Fanii au intrat pe teren, timişorenii au înscris, nimeni nu ştie dacă acest gol a fost validat! Se discută pe marginea acestei faze, pe teren. Nimeni nu înţelege dacă a fost sau nu gol. Jucătorii din defensiva echipei CFR Cluj au fugit din calea fanilor timişoreni, jucătorii bănăţeni au profitat şi au marcat. Nimeni nu ştie ce decizie se va lua!
Min. 84. Karamyan a ratat, din nou, o ocazie uriaşă. Şutul jucătorului din Timişoara a fost respins, superb, în ultimul mement, de Nuno Claro.
Min. 83 Meciul a fost întrerupt. pentru a treia oară
Min. 65 Mare ocazie de gol pentru FC Timişoara! Vrsioci execută perfect o lovitură liberă, Nuno Claro nu reţine, Gigel Bucur şutează spre poartă, iar Mureşan salvează de pe linia porţii! Cornerul rămâne fără rezultat.
min. 54 GOOOOOLLLL!!! Peralta pasează perfect către Culio, care este găsit liber în careul timişorean, iar jucătorul lui CFR reia imparabil,  în plasa porţii apărate de Pantilimon. După ce a marcat, Culio şi-a dat tricolul jos şi a primit cartonaş galben. Meciul pare jucat! Este minutul 54.

image

Min. 49 Mare ocazie de gol pentru FC Timişoara. Nibombe nu a putut relua în plasă o minge respinsă de Nuno Claro. Presiune din ce în ce mai mare pe defensiva clujenilor. Se aruncă o nouă fumigenă în teren. Meciul este întrerupt pentru a doua oară.
Min 36 Bucur cere penalty la o acţiune cu Mureşan, însă jocul continuă. Borbely primeşte cartonaş galben. Suporterii timişoreni rup gardul de protecţie şi aruncă o fumigenă pe teren.
min. 28 GOOOOOOOLLL!!!!! CFR Cluj îşi măreşte avantajul prin lovitura de pedeapsă transormată de Peralta, care a trimis mingea în dreapta lui Pantilimon, care a plecat în partea opusă, pe fenta jucătorului de la CFR! Galeria timişoreană strigă "Hoţii! Hoţii!". Este minutul 28.
min 6 GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL!!!!! Culio a executat excelent lovitura de colţ iar Ciprian Deac a reluat perfect, cu capul, în plasa porţii lui Pantilimon ieşit neinspirat. CFR Cluj conduce cu scorul de 1-0 din minutul 6.

image

Mai citeşte:

Târgu-Jiu: Salutări din Târgu Jiu... cu Cupa României
Karamyan: "Vrem să intrăm în istorie"
Timişoara: Alexa e sigur că "Poli" va câştiga Cupa (SONDAJ)

FOTBAL: Biletele pentru Cupa României, epuizate în jumătate de oră!
Cluj: Tema zilei - Cine merită Cupa?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite