Supercupa nimănui: CFR Cluj-Unirea Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supercupa nimănui: CFR Cluj-Unirea Urziceni
Supercupa nimănui: CFR Cluj-Unirea Urziceni

Primul meci al sezonului se joacă într-un decor dezolant. Până aseară se vânduseră 100 de bilete! Campioana Unirea Urziceni şi CFR Cluj, deţinătoarea Cupei României, se vor întâlni astăzi, de la ora 21.00 (Antena 1), în Supercupa României.

Mai citeşte şi:

Dan Petrescu îl vrea pe Măldărăşanu

Unirea Urziceni îl va transfera pe Laurenţiu Marinescu

CFR Cluj a renunţat la Agustin Viana şi Paolo Frangipane

Pentru prima dată în istoria competiţiei, Supercupa României va fi jucată de două echipe din provincie, CFR şi Unirea Urziceni. Meciul se va disputa pe stadionul „Giuleşti“, arenă propusă de FRF şi acceptată de cele două grupări.

Lupescu: „CFR şi Urziceni nu au suporteri“

Interesul faţă de această partidă este însă incredibil de redus. Până aseară se vânduseră doar 100 de bilete, iar oficialii de la FRF nu se aşteaptă ca astăzi să fie cumpărate multe tichete!

Ionuţ Lupescu ştie de ce biletele pentru Supercupa României nu au căutare. „Şi dacă lăsam intarea liberă la stadion, tot dracu’ ăla era, nu venea nimeni. Oricum, biletele sunt ieftine.

CFR şi Unirea sunt două echipe cu suporteri puţini şi mai joacă şi în Bucureşti”, spune directorul general al FRF. Ionuţ Lupescu declară că niciuna dintre cele două formaţii nu a vrut să joace în provincie şi de aceea a decis ca partida să se dispute în Giuleşti: „Le-am spus să joace şi la Urziceni sau Cluj, dar cluburile nu au acceptat“.

Zero lei de la FRF, doar CFR-ul plăteşte

Un alt aspect care face meciul unul fără miză îl reprezintă latura financiară. FRF nu va premia câştigătoarea! Ardelenii vor însă prima Supercupă din istorie şi au hotărât să-şi motiveze jucătorii cu 5.000 de euro în caz de victorie. La Urziceni, Dan Petrescu a decis să joace fără bonusuri.

De altfel, „Bursucul“ recunoaşte franc că n-ar fi o supriză pentru el dacă pierde cu CFR: „De când sunt eu la Urziceni, primul meci l-am pierdut mereu. Niciodată nu m-am bazat că echipa va fi la potenţial maxim de la început. Totuşi, sper să nu pierdem Supercupa“.

Câştigătoarele Supercupei României

An    Meci    scor    Spectatori

1994    Steaua ‑ Gloria Bistriţa     1‑0    5.000
1995    Steaua ‑ Petrolul     2‑0    10.000
1998    Steaua ‑ Rapid     4‑0    35.000
1999    Rapid ‑ Steaua     5‑0    7.000
2001    Steaua - Dinamo     2-1    45.000
2002    Rapid - Dinamo     2-1    10.000
2003    Rapid - Dinamo     1-0    15.000
2005    Dinamo – Steaua     3-2    12.000
2006    Steaua – Rapid     1-0    5.000
2007    Rapid – Dinamo     6-5 (DLD)    22.000
* Supercupa nu s-a disputat în cinci ediţii, când o echipă a reuşit eventul: Steaua (’96, ’97), Dinamo (’00, ’04) şi CFR Cluj (’08)

Maftei: „Mă gândesc la Naţională“

image

Unirea Urziceni şi-a prezentat ieri noile achiziţii: fundaşul Vasile Maftei şi mijlocaşii Sorin Paraschiv şi Laurenţiu Marinescu. „Sper să îmi fac treaba la fel de bine ca la Rapid. Sunt pregătit să câştig Supercupa şi mă gândesc din nou la echipa naţională“, a declarat Maftei.

Paraschiv a mărturisit că şi-ar dori ca Unirea să facă mai mult decât a făcut Steaua în Liga Campionilor: „Vreau să depăşim Steaua, care a făcut 5 puncte în grupe“. Dan Petrescu a explicat că încă mai speră ca Dacian Varga şi Tibi Bălan să revină la Urziceni.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite