FOTBAL: CFR Cluj a câştigat Supercupa României, la penalty-uri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: CFR Cluj a câştigat Supercupa României, la penalty-uri!
FOTBAL: CFR Cluj a câştigat Supercupa României, la penalty-uri!

Primul meci oficial de fotbal din acest sezon, Supercupa României, a avut duminică-seară, pe stadionul Giuleşti, cu începere de la ora 21.00. Faţă în faţă s-au aflat campioana ţării, Unirea Urziceni, şi deţinătoarea Cupei, CFR Cluj. Ardelenii s-au impus după penalty-uri, cu scorul de 4-3 (1-1, 1-0).

Pentru acest joc interesul publicului a fost foarte scăzut, spectatorii nedorind, parcă, să vină la stadion. Până aseară, se vânduseră numai 45 de bilete, alte 400 de tichete au fost solicitate de clujeni în timp ce fanii Unirii au ajuns cu câteva minute înainte de fluierul de început, la stadion.

Până la urmă, în tribunele stadionului Giuleşti au fost aproximativ 2.500 de spectatori, care au asistat la un meci spectaculos ăn anumite momente. Ambele echipe au arătat că mai au de lucrat la tehnică, jucătorii fiind, încă, în perioada de acumulare. Arbitrul întâlnirii, Georgian Ionescu, a acordat 12 cartonaşe galbene şi unul roşu, Deac fiind eliminat cu cinci minute înainte de final.

Iată filmul meciului:

CFR Cluj este deţinătoarea Supercupei României după reuşita lui Cadu! Formaţia ardeleană a câştigat, la penalty-uri, cu scorul de 3-2. Scorul final a fost de 4-3 pentru CFR!

Gooooolllllllll Unirea! 2-2! Cadu are şansa să închidă meciul de duminică-seară!

Gooooolllllllll CFR Cluj! 2-1 pentru ardeleni prin reuşita lui Dani. Vine Bordeanu pentru U(nirea.

Gooooolllllllll Unirea! Bilaşco egalează la 1-1! Alcantara şi Bilaşco au reuşit să marcheze până acum!

Ratare! Grigore apără a doua lovitură de departajare. Scorul rămâne tot 1-0 pentru CFR!

Incredibil!!!!!! O nouă ratare a Urziceniului! Frunză trage deplorabil, cu piciorul stâng, peste poartă.

Ratare! Cătălin Grigore este imperial şi menţine uniorea în cărţi! CFR conduce cu 1-0. Frunză vine la 11 metri.

Ratare! Raul Rusescu trage slab, cu mult peste poarta apărată de Nuno Claro! Portarul ardelenilor plecase tot pe minge. Vine Dubarbier.

Gooooolllllllll CFR Cluj! 1-0! Alcantara a marcat, imparabil, la vinclu.

Ratare!! Nuno Claro respinge mingea pe care Pădureţu a expediat-o către poartă. De la CFR vine Alcantara. Portarul echipei ardelene pare să se fi accidentat uşor.

Unirea urziceni va avea prima lovitură de departajare. Pădureţu vine faţă în faţă cu Nuno Claro.

Ambele echipe sunt la mijlocul terenului şi se pregătesc de loviturile de departajare. Mihai Stoica pare să fi preluat funcţia lui Dan Petrescu şi este alături de jucători, la jumătatea terneului.

SONDAJ Înainte de loviturile de departajare, adevarul.ro vă propune un sondaj: Cine va câştiga Cupa României? Răspunsurile dumneavoastră sunt aşteptate pe site. Vă mulţumim!

Finalul prelungirilor. Ambele echipe au încercat să se apere cât mai bine şi să nu primească gol. Atât campioana României, Unirea Urziceni, cât şi deţinătoarea Cupei, CFR Cluj, îşi vor juca şansele la penalty-uri. Nuno Claro a fost excelent pe final, atunci când ardelenii au evoluat în inferioritate numerică. Per ansamblu, rezultatul consemnat la finalul celor 120 de minute de joc este just.

Min. 120 Nuno Claro reţine un balon foarte dificil, poate ultima şansă a echipei din Urziceni de a marca.

Min. 117 CFR nu se retrage şi rămâne în presing. Cu toate acestea, Unirea arată că are forţa să ajungă la poartă. Mai mult. ialomiţenii marchează, însă reuşita este anulată pentru poziţie în afaă de joc.

Min. 115 Cartonaş roşu! Deac este eliminat pentru o intrare la Bordeanu. CFR va juca ultimele cinci minute în inferioritate numerică.

Min. 113 Pădureţu este avertizat de centralul partidei. Dan Petrescu este la marginea tribunei şi strigă la elevii săi. Tehnicianul Unirii Urziceni nu poate fi acoperit de public deoarece tribunele sunt goale.

Min. 111 Unirea Urziceni are şansa de a mai crea o ocazie periculoasă, însă atacanţii ialomiţeni nu se înţeleg între ei.

Min. 109 Alcantara are şansa să marcheze, însă încearcă o execuţie prea pretenţioasă din interiorul careului de 16 metri, din lateral dreapta.

Min. 107 Rusescu şutează, la viclu, din colţul careului de 16 metri însă mult peste poarta lui Nuno Claro. CFR Cluj încearcă să controleze mijlocul terenului.

23.19 Ultimele 15 minute ale întâlnirii. Unirea a avut prima posesie.

Min. 105 S-a încheiat prima parte a prelungirilor. Nicio schimbare pe tabela de marcaj. Cele două echipe cer arbitrului să se hidrateze.

Min. 104 Frunză combină cu Bordeanu, mingea ajunge la Apostol, care pierde balonul în faţa defensivei ardelenilor. Sunt ultimele minute ale primei reprize de prelungiri.

Min. 103 Tony intervine în ultimul moment şi salvează o minge periculoasă pe care Rusescu ar fi putut să o transforme în gol.

SONDAJ Adevarul.ro vă propune un sondaj: Cine va câştiga Cupa României? Răspunsurile dumneavoastră sunt aşteptate pe site. Vă mulţumim!

Min. 100 Schimbare la Unirea Urziceni: Maftei a fost înlocuit cu Epaminonda Nicu. S-au efectuat toate schimbările.

Min. 98 Jocul s-a mai liniştit, ambele echipe nu vor să rişte în aceste minute.

Min. 94 Durbarbier şutează periculos, însă Grigore reţine şutul argentinianului. Tony presează foarte bine la mijlocul terenului şi obţine o lovitură liberă la 35 de metri de poartă, lateral stânga. Culio a centrat în careu, însă fără rezultat.

Min. 92 Panin şi Frunză au avut un duel pentru minge. Jucătorul echipei din Urziceni se află în afara terenului de joc, pentru îngrijiri medicale.

23.01 Au început prelungirile. În prima repriză suplimentară CFR Cluj a avut lovitura de începere.

Final! Unirea Urziceni şi CFR Cluj se află la egalitate, scor 1-1, prin golurile marcate de Frunză, minutul 50, pentru ialomiţeni, respectiv Cadu, minutul 41. În partea a doua, campioana României a început meciul mult mai bine şi a reuşit să egaleze situaţia pe tabela de marcaj. Frunză a mai avut două ocazii de a puncta, însă şi Kone ar fi putut închide meciul, dacă şutul său nu ar fi nimerit transversala. Ambele echipe au jucat la limita regulamentului, dovadă şi faptul că centralul partidei a acordat multe cartonaşe galbene. CFR a avut şansa să marcheze chiar în ultimele secunde ale meciului, însă Maftei a respins o minge perioculoasă.

Min. 90+3 Fault pentru CFR Cluj la o acţiune la care nu se anunţa nimic. Ultimele secunde ale meciului.

Min. 90 De la margine se arată patru minute suplimentare.

Min. 89 Nicio echipă nu mai riscă, jucătorii aşteptând, parcă, prelungirile. Apostol este avertizat de Georgian Ionescu.

Min. 85 CFR Cluj rămâne în atac, însă Grigore reţine, nu fără emoţii, o centrare a ardelenilor. Mai sunt cinci minute din această întâlnire.

Min. 84 Kone trimite mingea în transversală, după o execuţie superbă, din careu, chiar dacă a fost talonat de un adversar. Cătălin Grigore era bătut!

Min. 81 Paraschiv este schimbat Ricardo, la Unirea Urziceni, în timp ce cu Ruiz este înlocuit cu Y. Kone, la CFR Cluj. CFR a făcut toate înlocuirile, Unirea mai are încă una.

Min. 79 Bordeanu trage, Nuno Claro reţine în doi timpi, destul de greu. Un minut mai târziu Frunză şi Rusescu nu pot ajunge la balon. Meciul se scurge către prelungiri.

Min. 75 Panin şi Culio combină, încearcă să creeze o ocazie periculoasă pentru CFR, însă Grigore reţine şutul celui de-al doilea jucător.

Min. 73 Mare ocazie CFR! Ruiz trage puţin pe lângă poartă, după ce Galamaz a ratat o minge simplă. Şutul lui Ruiz, din careul mic, s-a scurs pe lângă bară! Un minut mai târziu, Alcantara ratează şi el. Unirea nu a avut replică în defensivă. Tony (foto) este foarte atent în defensivă şi blochează atacurile echipei Unirea.

image

Min. 71 Trică este avertizat de arbitrul întâlnirii, după un atac urât la Frunză. Abia intrat pe teren de trei minute, jucătorul de la CFR Cluj nu a rezistat prea mult fără cartonaş.

Min. 68 Mara este schimbat cu Dubarbier, în timp ce Peralta este înlocuit de Eugen Trică. CFR Cluj a efectuat două mutări într-un singur minut.

Min. 67 Pădureţu încearcă o pasă spre Rusescu, însă balonul ajunge la defensiva ardelenilor. Unirea presează tot mai mult.

Min. 65 Frunză încearcă un şut la colţul scurt însă ratează de puţin. Nuno Claro a reacţionat târziu, dar era, oarecum, pe minge. Portarul clujenilor a plecat, iniţial, pe centrare.

Min. 62 Schimbare la Unirea: Pădureţu îl schimbă pe Brandan. Tony faultează, din nou, fault pentru Unirea, care are o nouă fază fixă. Bordeanu trimite pe lângă.

Min. 60 Lovitură liberă Unirea. Rusescu trage puternic, pe poartă, iar Nuno Claro respinge! O nouă ocazie de gol pentru Unirea!

Min. 57 Partida devine una destul de dură, atacurile sunt făcute la limita regulamentului. CFR Cluj pare surprinsă şi nu are, deocamdată, forţa să revină.

Min. 55 Culio este averizat de arbitru pentru o intrare neregulamentară.

Min. 53 Mare ocazie Unirea! Frunză scapă, din nou, spre poartă, însă Nuno Claro iese şi-l blochează pe jucătorul echipei din Uriceni. Meciul este deschis, ambele echipe par sa fi renunţat la ofensivă.

GOOOOOOLLLLLLLL Unirea!!! Frunză execută superb o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri uşor lateral dreapta. 1-1 CFR Cluj - Unirea Urziceni, din minutul 50. Meciul este relansat!

22.08 A început repriza a doua. CFR a avut lovitura de start şi a obţinut, câteva secunde mai târziu, o lovitură liberă la mijlocul terenului.

Pauză în Giuleşti! CFR Cluj conduce, la pauză, cu scorul de 1-0 pe Unirea Urziceni prin golul marcat de Cadu, în minutul 40. În prima parte a întâlnirii Unirea Urziceni a părut mai activă în ofensivă, însă ardelenii au punctat la singura greşeală a defensivei ialomiţenilor, atunci când Cadu a apărut, nemarcat, în careul mic, de unde a reluat mingea în plasă. Până la pauză, Georgian Ionescu a acordat mai multe cartonaşe galbene şi l-a trimis în tribune pe antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, după ce tehnicianul a protestat la o decizie a centralului întâlnirii de a acorda doar avertisment lui Deac, la o intrare dură asupra lui Maftei.

Min. 45 Dan Petrescu este trimis în tribună de arbitrul Georgian Ionescu! Meciul va fi prelungit, în prima sa parte, cu două minute. CFR este în avantaj cu un gol.

Min. 44 Tony este faultat şi cere cu insistenţă arbitrului să-i acorde cartonaş galben lui Brandan. Este avertizat Ciprian Deac, de la CFR Cluj.

GOOOOOOOLLLLLLLL CFR CLUJ! Cadu a reluat cu capul, în plasă, o lovitură de colţ bătută de Mara, de pe partea dreaptă. Este minutul 41 al partidei şi CFR are 1-0.

image

Min. 39 Mare ocazie de gol pentru Unirea! Bilaşco repetă faza de acum un minut a CFR-ului, numai că acţiunea a avut loc pe partea dreaptă. Tabela rămâne intactă.

Min. 38 Mare ocazie CFR Cluj! Deac a scăpat spre poarta lui Grigore, a pătruns în careu, uşor lateral stânga în sensul de atac al echipei sale, însă a tras peste poartă din 11 metri, pe diagonală.

Min. 35 Şi Dani primeşte cartonaş galben! Până acum au fost avertizaţi Mara, Peralta, de la CFR Cluj, respectiv Paraschiv, Bilaşco, Maftei, de la Unirea.

Min. 32 Un nou cartonaş galben! Şi Bogdan Mara este avertizat de către centralul Georgian Ionescu. Meciul este unul destul de dur, ambele echipe având probleme cu faulturile.

Min. 29 Frunză încearcă o centrare către Bilaşco, neruşitră însă.

Min. 26 Unirea Urziceni pare mai motivată în aceste minute, în timp ce jucătorii de la CFR aşteaptă o greşeală a adversarilor.

Min. 24 Culio încearcă şi el să înscrie, însă şutul său nu ajunge pe poarta lui Grigore.

Inedit Gabi Safta, crainicul echipei Unirea Urziceni (fost la Steaua, celebru pentru incidentul cu Răzvan Lucescu de la meciul Steaua-Rapid) calcă, după zece ani, pe Giuleşti, stadion pe care a fost bătut de suporterii rapidişti la ultima sa prezenţă.

Min. 22 Brandan execută o lovitură liberă pentru Unirea, însă balonul nu trece de zidul ardelenilor. CFR încearcă un nou atac, însă defensiva ialomiţenilor este decisă să nu primească gol.

Min. 20 Unirea încearcă să ajungă la poarta adversarei sale, însă CFR Cluj este foarte atentă în defensivă şi are şansa uni atac rapid, însăp acesta este irosit.

Min. 18 Meciul a mai scăzut în intensitate, ambele echipe preferând să practice un joc de aşteptare, la mijlocul terenului.

Inedit Iubitele şi soţiile fotbalistilor de la CFR le fac galerie elevilor lui Toni Conceicao. Lorena, sotia lui Trica, si Dana, logodnica lui Bogdan Mara, sunt "sefele" galeriei ardelene.

image

Min 16 Un nou avertisment pentru Maftei, de data aceasta. Jucătorul formaţiei din Urziceni a intrat cu talpa la minge. Georgian Ionescu a acordat patru cartonaşe galbene în doar 16 minute.

Min. 14 Grigore iese şi reţine o minge în propriul careu. Portarul echipei din Urziceni a fost puţin ezitant pe această centrare.

Min. 12 Unirea Urziceni se apără şi încearcă să iasă pe contra-atac, însă CFR Cluj are o defensivă perfectă până acum.

Min. 10 Bilaşco a pătruns în careu, într-un duel cu Alcantara, jucătorul de la Unirea încercând să obţină un penalty. Centralul partidei îi acordă cartonaş galben lui Bilaşco, pentru simulare. Decizie corectă.

Min. 7 Ocazie pentru CFR Cluj, însă Peralta nu a putut să trimită spre poartă, apărătorii echipei Unirea reuşind să respingă mingea în afara terenului. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 5 Acelaşi Rusescu încearcă un nou şut spre poarta celor de la CFR Cluj, însă departe de poartă.

image

Min. 4 Raul Rusescu a scăpat spre poarta lui Nuno Claro, însă Tony a venit la timp şi a blocat şutul jucătorului de la echipa Unirea Urziceni.

Min. 2 Doi jucători sunt avertizaţi de centralul Georgian Ionescu: Paraschiv (Unirea) şi Peralta (CFR Cluj). Cadu a scăpta de un cartonaş roşu, după ce l-a lovit pe Brandan.

21.02 A început meciul, Unirea a avut lovitura de începere. CFR Cluj evoluează în echipament complet alb, în timp ce Unirea a ales un rând de compleuri negre.

Iată echipele:

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Alcantara, Panin, Dani – Culio, Peralta, Deac - Mara - Ruiz
Rezerve: Stăncioiu - G. Mureşan, Leao, Trică, Dubarbier, Kone, Traore
Antrenor: Antonio Conceicao

Unirea Urziceni: Grigore – Maftei, Galamaz, Brono Fernandez, Bordeanu – Paraschiv, Apostol, Frunză, Brandan – Rusescu, Bilaşco
Rezerve: Tudor, Pădureţu, Ricardo, Mehmedovici, Dănălache, Nicu
Antrenor: Dan Petrescu

Fostul rapidist Emil Dică nu este nici măcar rezervă la echipa CFR Cluj. El este în tribună, acolo unde se află şi portarul echipei Unirea Urziceni Niko Arlauskis, care a suferit o comoţie cerebrală în urmă cu câteva zile.

Galeria echipei din Urziceni a venit la meci cu un autobuz prăfuit şi destul de neîngrijit. Fanii campioanei României nu depăşesc 50 de persoane, în timp ce, în acest moment, pe stadion sunt maxim 250 de suporteri. Atmosfera din tribune este dezolantă!

La acest joc va asista şi antrenorul echipei Steaua, italianul Cristiano Bergodi, în timp ce preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat că se gândeşte tot mai serios ca Supercupa să se dispute într-o altă ţară, cum ar fi Italia sau Spania, deoarece „până şi acolo par să fie mai mulţi români decât aici”.

Declaraţia antrenorului formaţiei din Urziceni, Dan Petrescu, a fost pe măsura interesului fanilor: „Mai bine se juca meciul la Chişinău, că sunt mulţi români acolo, sau la Constanţa, că mai venea lumea de la plajă”. În ceea ce priveşte primele de victorie, ialomiţenii nu au promis niciun leu, în timp ce ardelenii au anunţat câte cinci mii de euro pentru fiecare jucător, în caz de victorie.

Antrenorul Unirii Urziceni a spus că, pentru formaţia lui, este foarte important trofeul. „Suntem obişnuiţi cu şapte săptămîni de pregătire, nu cu patru. În primele etape nu am jucat niciodată la potenţial maxim. Pentru noi e important acest meci. E un trofeu, nu ştii când mai ajungi să te baţi pentru Supercupă. Cine va marca primul gol va câştiga meciul”, a afirmat Petrescu.

Ediţiile precedente:
2008: nu s-a disputat, CFR Cluj a reuşit eventul
2007: Rapid – Dinamo 6-5 (penalty-uri), 22.000 de spectatori
2006: Steaua – Rapid 1-0, 5.000 de spectatori
2005: Dinamo – Steaua 3-2, 12.000 de spectatori
2004: nu s-a disputat, Dinamo a reuşit eventul
2003: Rapid – Dinamo 1-0, 15.000 de spectatori
2002: Rapid – Dinamo 2-1, 10.000 de spectatori

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite