„CFR Cluj e o echipă de Ligă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul italian al clujenilor spune că echipa sa a arătat că are faţă de Liga Campionilor. Cu o victorie, un egal şi trei înfrângeri în primele sale cinci meciuri de Liga Campionilor, Trombetta are un mare regret: ar fi vrut să repete la Cluj victoria din deplasare cu Roma.

Adevărul: Dezamăgit de rezultat? De echipă?

Maurizio Trombetta: Nu am cum să fiu dezamăgit de jucătorii mei. Şi-au făcut treaba cât au putut de bine, echipa a jucat şi la 0-0 şi când a fost condusă. Nu am cedat, iar acest lucru este specific echipelor mari. Rezultatul evident că nu-mi convine şi m-a nemulţumit şi mă supără, dar... ce mai putem face acum?

CFR-ul este afară din Europa. Ce impresie a lăsat echipa dumneavoastră?

Cred că este clar pentru toată lumea că ne-am meritat locul în Liga Campionilor şi am demonstrat că avem valoare şi putem să ne batem de la egal la egal cu echipe de superclasă, cum sunt Chelsea, Roma, Bordeaux. Pe de altă parte, ştiu cât de mult contează ultima impresie... şi pe hârtie rămâne înfrângerea cu Roma. Păcat că nu am putut încheia grupa aşa cum am început-o...cu aceea victorie spectaculoasă pe Olimpico, apoi egal cu Chelsea, acasă la noi.

Ce n-a mai mers în jocul cu Roma?

N-am avut deloc noroc! Apoi, este foarte greu să câştigi în Liga Campionilor în condiţiile în care ratezi ocazii imense, iar adversarii marchează practic din jumătăţi de ocazie. Aşa s‑a întâmplat cu Roma. Noi am avut câteva oportunităţii de a înscrie, prin Kone, Trică, Pereira, dar nu le-am fructificat, iar romanii din nimic au făcut primele două goluri.

I-a ajutat şi Stăncioiu la primul gol...

Nu i se poate imputa golul lui. S-a greşit în apărare. A fost o lipsă de comunicare între fundaşi şi el. Nu pot să dau vina pe un singur jucător. N-ar fi corect.

Mai este meciul cu Chelsea, apoi se termină drumul european al Clujului.Una peste alta, ce gust v-a lăsat această campanie europeană?

Da, din păcate visul nostru s-a terminat miercuri, dar am învăţat multe. Sunt mândru de jucătorii mei pentru ceea ce au făcut până acum. Lumea nu ne dădea nicio şansă, dar am arătat că avem valoare şi că putem juca la nivel înalt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite