CAN-2010: Egipt, campioană pentru a 3-a oară consecutiv, după 1-0 cu Ghana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, pe Estadio 11 de Novembro din Luanda, în finala Cupei Africii pe Naţiuni-2010 la fotbal, reprezentativa Egiptului a învins cu scorul 1-0 (0-0) formaţia Ghanei, prin golul înscris în minutul 85 de Mohamed Nagy Gedo, intrând pentru a 3-a oară consecutiv (record) şi a 7-a oară în 27 de ediţii (record) în posesia trofeului.

Necalificată la Mondialele din Africa de Sud (11 iunie-11 iulie), reprezentativa Egiptului a demonstrat din nou o forţă colectivă deosebită, dominând o întrecere plină de vedete, dar mai puţin de tacticieni. Din nou, golul decisiv a fost marcat de o rezervă, Gedo, care deşi nu a fost niciodată titular, a cucerit titlul de golgheter al competiţiei, cu 5 reuşite. De altfel, Gedo a debutat la echipa naţională egipteană abia pe 29 decembrie, având doar 8 selecţii în total, dar şi 6 goluri, eficienţă unică la acest nivel.

În finala de duminică au evoluat formaţiile:
Ghana: Kingson - Inkoom, Vorsah, Addy, Sarpei - Ayew, Emmanuel Agyemang Badu, Annan, Asamoah - Gyan (Adiyiah 87), Opoku (Addo 89)
Egipt: El Hadary - Al-Muhamadi, Gomaa, H. Said, Fathi (Salem 90), Moawad (Abdel-Shafy 57) - Ghali, Abd Rabou, Hassan - Moteb (Mohamed Nagy Gedo 70), Zidan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite