RODION CĂMĂTARU : „Cea mai slabă naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RODION CĂMĂTARU : „Cea mai slabă naţională“
RODION CĂMĂTARU : „Cea mai slabă naţională“

Fosta Gheată de Aur spune că singura metodă de revigorare a tricolorilor e naturalizarea străinilor.Rodion Cămătaru, fostul atacant al naţionalei, al Craiovei şi al lui Dinamo, e azi un om foarte ocupat. Afacerile abia îl mai lasă să respire, însă fotbalul a rămas marea lui pasiune.

„Adevărul“: 0-5 în Serbia ce reprezintă pentru un fotbalist care a jucat de 75 de ori pentru naţionala României?

Rodion Cămătaru: Umilinţă. M-am simţit foarte prost. Eu nu am pierdut cu 5-0 niciun meci oficial în toată cariera mea. Nici măcar când jucam la Progresul Strehaia nu am suferit un asemenea eşec. România are azi cea mai modestă echipă naţională din istorie, cu jucători fără nume, care nu arată mare lucru atunci când intră pe teren.

Citiţi şi:


Ce vină are Răzvan Lucescu?

Răzvan vrea, dar nu are cu cine. Jucătorii de geniu, ca Mutu, care pot decide singuri un meci, nu prea mai există la ora actuală. Nu există nici mijlocaşi de travaliu şi de creaţie, cum era Dorinel Munteanu.

Care e soluţia de redresare?

Ar trebui să copiem modelul naţionalelor europene care au naturalizat fotbalişti din alte ţări.

Care străini din Liga I ar merita să joace în naţionala României?

Cel mai bun mi se pare Yssouf Kone, de la CFR, dar el nu mai poate juca pentru noi din cauză că a făcut-o deja pentru Burkina Faso. Dar Culio poate ar fi o soluţie.

Ce spuneţi de situaţia de la Dinamo?

Văd că tot trag de Andone. Îl apreciez pe Ando, dar nu e Mafalda şi nici Mesia. Nimeni nu poate garanta că, dacă vine el, se va câştiga campionatul.

Ce fotbalişti vă plac de la Dinamo?

Omul numărul unu al echipei e N’Doye. Dacă avea 20 de ani, ar costa 10 milioane de euro. Din păcate, are vreo 31 şi nu cred că va putea fi vândut cu mai mult de 500.000 de euro. Îmi mai plac Andrei Cristea şi Gabi Torje.

Seamănă Florin Costea cu Cămătaru?

Aştept mai mult de la el. Mi-aş dori să aibă o altă mentalitate şi să văd la el răutate şi agresivitate în joc, plus că trebuie să facă mai mult şi faza defensivă.

Cum apreciaţi victoria Urziceniului cu 4-1 pe terenul lui Rangers?

Cel mai frumos succes din ultimii ani al fotbalului nostru. Marele merit îi aparţine lui Dan Petrescu, care este, probabil, cel mai bun antrenor din Liga I, de la Revoluţie şi până în prezent.

CV Rodion Cămătaru

  • S-a născut pe 22.06.1958, la Strehaia
  • A jucat la: Progresul Strehaia (1972 - 1974), Craiova (1974 - 1986), Dinamo (1986 - 1989), Charleroi (1989 – 1991), Heerenveen (1991 – 1993)
  • Meciuri/goluri în Liga I: 377/198
  • Meciuri/goluri în cupele europene: 47/7
  • Meciuri/goluri la naţională: 75/22 (a făcut parte din lotul României pentru Euro 84 şi CM 1990)
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite