„Bursucul“, prizonier în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clauza de reziliere de 15 milioane de euro îi face imposibilă plecarea lui Dan Petrescu de la Kuban Krasnodar până la finalul contractului (2013). Deşi Kuban e doar pe locul şase, Dan Petrescu a fost desemnat de presa din Rusia cel mai bun antrenor din turul campionatului.

Negocierile eşuate cu Lokomotiv Moscova au scos la iveală detaliile financiare ale contractului pe care tehnicianul român îl are la gruparea din Krasnodar. "Am o clauză de 15 milioane de euro, foarte mare, pe care niciun club din lume nu cred că-şi permite să o plătească şi care dovedeşte că mi-am făcut datoria", a recunoscut ieri "Bursucul".

Ipotetic vorbind, dacă cineva ar investi o asemenea sumă, Dan Petrescu s-ar transforma în cel mai scump antrenor al planetei, titlu deţinut momentan de Andre Villas-Boas, portughezul pentru care Chelsea a plătit tot 15 milioane de euro celor de la FC Porto. Astfel, conştient că are o clauză de reziliere inaccesibilă, Dan Petrescu nu-şi mai face iluzii că va pleca de la Kuban până la finalul contractului, în decembrie 2012. „Eu sper să rezist cât mai mult aici. Vreau să scăpăm de retrogradare, iar la anul să atacăm calificarea în cupele europene", sunt planurile de viitor ale românului.

Kuban luptă să nu retrogradeze

Cum ediţia 2011 a campionatului Rusiei e una de tranziţie către sistemul toamnă-primăvară, Kuban ar putea scăpa de retrogradare chiar la finalul acestui an, cu condiţia de a termina în primele opt formaţii. Apoi, în primăvara lui 2012, dintre aceste echipe se vor decide atât campioana cât şi participantele în cupele europene.
Petrescu,

Antrenorul turului

Până atunci, Petrescu a fost numit de publicaţia "Sports" cel mai valoros antrenor al turului. „E de departe cel mai bun. Fără prea mulţi bani, a transferat ce a trebuit şi a construit o echipă solidă. De asemenea, îşi menţine echilibrul în momentele-cheie. Kuban a început sezonul cu o înfrângere, dar şi-a revenit. Apoi, după trei eşecuri consecutive, a ieşit din criză pe terenul lui Rubin Kazan. Mai important decât să nu faci greşeli e să ştii cum să le depăşeşti", sunt laudele aduse lui Dan Petrescu.

1 milion de euro  pe an câştigă Dan Petrescu la Kuban Krasnodar numai din salariu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite