„Bursucul“ antrenează, dar n-are prime de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Petrescu e singurul antrenor din Liga 1 care nu încasează bani după victorii. Dan Petrescu este cel mai bine plătit antrenor din prima divizie, dar are şi un contract diferit de angajamentele celorlalţi tehnicieni.

„Bursucul” şi-a negociat contractul în vara anului 2007. Patronul Dumitru Bucşaru fusese mulţumit de el şi a decis să îi prelungească angajamentul pe încă trei sezoane. I-a dat 200.000 de euro la semnătură şi i-a fixat un salariu stagional de 300.000 de euro, împărţit în rate lunare.

O creştere semnificativă faţă de cei 120.000 de euro pe care i-a luat în primul an. Deşi l-a umplut de bani pe „Bursuc”, numai în primul sezon luând o jumătate de milion de euro, patronul Dumitru Bucşaru i-a fixat antrenorului o clauză de performanţă.

Fotbaliştii îşi iau 50% din bani la final

Petrescu nu are prime de joc, ci numai de obiectiv. Dacă elevii săi au, conform prevederilor Regulamentului de Ordine Interioară, stipulate anumite sume pentru fiecare victorie, în dreptul lui Dan Petrescu nu există nimic. El nu a luat bani pentru niciun rezultat al echipei sale şi a aşteptat doar cucerirea titlului. Care, evident, îi va aduce un bonus dublu, faţă de ceea ce vor primi fotbaliştii săi.

Şi cum jucătorii care au evoluat în cele mai multe meciuri vor lua în jur de 100.000 de euro pentru câştigarea campionatului, „Bursucul” o să încaseze dublu şi va ajunge tot la banii pe care i-a luat anul trecut, adică la 500.000 de euro.

Contractul lui Dan Petrescu a influenţat şi angajamentele fotbaliştilor. Preşedintele Mihai Stoica a băgat în ROI un paragraf în care se precizează că 50% din primele de joc sunt virate într-un cont şi vor fi oferite fotbaliştilor abia după terminarea sezonului şi doar în cazul îndeplinirii obiectivului, care pentru Unirea a fost clasarea pe un loc de cupă europeană.

Cei mai bine plătiţi antrenori din Liga I

antrenor    salariu

Dan Petrescu (Unirea)  300.000 euro
Cristiano Bergodi (Steaua)  250.000 euro
Dario Bonetti (Dinamo)  180.000 euro
Ioan Ovidiu Sabău (FC Timişoara)  150.000 euro
Antonio Conceicao (CFR Cluj)  150.000 euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite