Diego Buonanotte nu era sub influenţa alcoolului în momentul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Buonanotte poate scăpa de puşcărie
Diego Buonanotte poate scăpa de puşcărie

Fotbalistul argentinian Diego Buonanotte (21 ani), mijlocaşul echipei River Plate, nu era sub influenţa alcoolului în momentul accidentului produs la sfârşitul lunii trecute şi soldat cu moartea a trei dintre prietenii săi, au anunţat surse judiciare, citate de agenţia EFE.

În urma analizelor de laborator, în sângele jucătorului nu a fost descoperită nicio urmă de alcool, ci doar o cantitate foarte mică în eşantionul de urină, însă sub limita permisă de legea argentiniană, a declarat procurorul Carlos Colimedaglia. Acesta a adăugat că rezultatele analizelor vor fi evaluate de experţi, urmând ca luni să fie efectuat şi un examen ADN pentru a se stabili dacă eşantioanele analizate îi aparţin cu adevărat fotbalistului, presa argentiniană precizând că există anumite dubii în acest sens.

Chiar dacă nu era sub influenţa alcoolului, jucătorul lui River Plate va trebui să răspundă în faţa justiţiei, fiind cercetat în prezent pentru uciderea din culpă a prietenilor săi.

Accidentul rutier a avut loc în zorii zilei de sâmbătă, 26 decembrie, pe o şosea din provincia Santa Fe. Fotbalistul, aflat în vacanţă în oraşul său natal, Teodelina, se întorcea de la discotecă, împreună cu prietenii săi, în momentul în care a pierdut controlul volanului, din cauza carosabilului umed, iar autoturismul pe care îl conducea s-a izbit de un copac. Mijlocaşul a suferit o fractură de claviculă şi leziuni la plămânul drept, însă cei trei tineri care îl însoţeau, cu vârstele între 21 şi 24 de ani, nu au mai putut fi salvaţi.

Component al echipei olimpice a Argentinei, medaliată cu aur la Beijing, Diego Buonanotte se afla în vizorul mai multor echipe, din Spania, Anglia şi Mexic. El urma să se întoarcă la Buenos Aires pe 2 ianuarie, pentru a-şi relua pregătirile alături de coechipierii săi de la River Plate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite