Bundesliga, cel mai rentabil campionat din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Logo Bundesliga
Logo Bundesliga

Prima ligă din Germania, Bundesliga, a rămas şi în sezonul 2009/2010 campionatul european cel mai rentabil, cu 138 de milioane de euro beneficii, se arată într-un studiu anual efectuat de cabinetul Deloitte şi publicat joi.

Dintre cele cinci cele mai importante campionate europene (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania), numai Bundesliga şi Premier League au înregistrat beneficii, 138 milioane de euro pentru prima ligă din Germania, respectiv 101 milioane de euro pentru prima ligă din Anglia.

Atât în Franţa, cât şi în Italia s-au înregistrat deficite de 102 milioane de euro.

Cabinetul Deloitte a indicat că grupările din Spania nu mai publică rezultatele nete şi că cel mai probabil bilanţurile sunt negative.

Bundeliga a fost şi în sezonul 2008/2009 cel mai rentabil campionat, cu un profit de 172 milioane de euro.

Cifra de afaceri a cluburilor din primele ligi europene se ridică la 16,3 miliarde de euro în sezonul 2009/2010, reprezentând o creştere cu 4 la sută faţă de sezonul competiţional precedent. Cluburile din primele cinci campionate ca valoare - "Big Five" - reprezintă 51 la sută din cifra de afaceri, respectiv 8,4 miliarde de euro. Pentru "Big Five", drepturile de televizare au însemnat principalul vector al creşterii, cu opt la sută, reprezentând aproape jumătate din veniturile cluburilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite