FOTBAL: Edin Dzenko, cel mai bun jucător din Bundesliga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul bosniac Edin Dzenko, atacantul echipei de fotbal VfL Wolfsburg, a fost desemnat cel mai bun jucător al ediţiei 2008/2009 a campionatului Germaniei, în urma unui sondaj realizat în rândul fotbaliştilor din Bundesliga, ale cărui rezultate au fost date publicităţii marţi de publicaţia "Kicker".

Denzko, al doilea marcator al sezonului, cu 26 de goluri (dintre care 20 înscrise începând din luna ianuarie), a primit 28,8 la sută din voturi, reuşind să-l devanseze pe coechipierul său Grafite (22,3 la sută), brazilianul fiind golgheterul actualei ediţii din Bundesliga, cu 28 de goluri.

Un alt brazilian, Diego, care s-a transferat recent de la Werder Bremen la Juventus Torino, a ocupat poziţia a treia în acesst sondaj, cu 15,5 la sută, urmat de germanul Mario Gomez (VfB Stuttgart) - 14 la sută şi un alt jucător al campioanei Wolfsburg, Zvjezdan Misimovic - 7,6 la sută.

Cei 264 de fotbalişti profesionişti germani l-au desemnat pe Robert Enke (Hannover 96) drept cel mai bun portar al sezonului, în timp ce titlul de cel mai bun antrenor i-a revenit, aşa cum era de aşteptat, lui Felix Magath, tehnicianul care a adus primul titlu de campioană din istoria clubului VfL Wolfsburg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite