Buffon îl va egala azi la selecţii pe Dino Zoff! Vezi cine sunt cei mai selecţionaţi italieni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buffon i-a trimis acasă pe englezi
Buffon i-a trimis acasă pe englezi

Zi istorică pentru Naţionala Italiei. Portarul în vârstă de 33 de ani, Gianluigi Buffon, va bifa diseară, în amicalul cu Uruguai, care se va disputa la Roma, al 112 său meci pentru Squadra Azzura.

Cu această cifră, jucătorul lui Juventus Torino îl va egala la numărul de selecţii pe legendarul Dino Zoff, care are şi el 112 jocuri pentru Italia. Şi el fost portar la Juventus, Zoff a câştigat cu Italia Campionatul Mondial din 1982 şi Campionatul european din 1968. Buffon are şi el o Cupă Mondială câştigată, cea din Germania, 2006.

Cu 112 selecţii, Buffon şi Zoff sunt pe locul trei în topul Italiei, după Fabio Canavaro, 136 de meciuri pentru naţională, şi Paolo Maldini, 126 de meciuri pentru naţională. Dintre toţi aceştia, doar Buffon mai este însă în activitate şi portarul are şanse să-i egaleze pe primii doi.

"Doar în ultimii doi-trei ani, când m-am uitat pe statistici, mi-am dat seama că-l pot egala şi întrece pe Zoff. Când m-am apucat de fotbal, e clar că nu era nici măcar un vis. Sunt foarte fericit pentru această realizare", a declarat Buffon pentru site-ul www.uefa.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite