Buffon: "Fiecare are rolul său, dacă nu este aşa să arbitreze jucătorii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buffon scoate mingea lui Muntari din poartă
Buffon scoate mingea lui Muntari din poartă

Portarul Gianluigi Buffon (Juventus Torino), criticat după ce a afirmat la finalul meciului cu AC Milan că nu i-ar fi spus arbitrului dacă ar fi văzut că mingea a depăşit linia porţii la golul anulat al milanezilor, a spus că îşi menţine declaraţiile şi că fiecare trebuie să îşi respecte rolul.

"Aş spune acelaşi lucru. Fiecare are rolul său, dacă nu este aşa să arbitreze jucătorii. Nu înţeleg", a spus Buffon, informează AFP.

Spunându-i arbitrului că a fost "un gol fantomă, mi-aş fi îngropat echipa şi nu aş avea curajul", a adăugat el.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, consideră că "Buffon a exagerat" prin afirmaţiile făcute. "Dacă arbitrul i-ar fi întrebat şi el ar fi spus că nu (n.r. - că mingea nu a depăşit linia porţii), ar fi apărut ca un mare mincinos. Dacă aş fi înscris un gol cu mâna şi arbitrul m-ar fi întrebat, aş fi spus că am marcat cu mâna. Maradona un a făcut-o? Însă nimeni nu l-a întrebat", a declarat Platini.

Preşedintele comisiei de arbitri din Italia, Marcello Nicchi, l-a criticat pe Buffon: "Portarul nostru, căpitanul naţionalei, a spus lucruri pe care le-ar fi putut evita, care nu sunt un exemplu pentru tineri".

Buffon a fost apărat, în schimb, de unul dintre adversarii săi de sâmbătă. "Pentru mine este ceva normal, şi eu aş fi procedat la fel. Fotbalul este viaţa mea, munca mea, nu aş fi spus nimic", a declarat fotbalistul echipei AC Milan, Thiago Silva.

Portarul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a declarat după meciul de sâmbătă cu AC Milan, scor 1-1, că la faza golului anulat al milanezului Muntari nu a văzut dacă mingea a depăşit linia porţii, însă a recunoscut că şi dacă ar fi văzut nu i-ar fi spus arbitrului. "A fost o fază atât de confuză şi rapidă încât nu am văzut dacă mingea a depăşit linia porţii. Şi dacă aş fi văzut, sunt sincer când spun că nu i-aş fi zis acest lucru arbitrului. Am fost avantajaţi, dar într-un fel s-a întâmplat ceva asemănător şi la golul anulat al lui Matri", a spus Buffon.

Milanezii erau furioşi după meciul cu Juventus, considerând că anularea golului lui Muntari a influenţat foarte mult jocul.

Administratorul delegat Adriano Galliani şi-a părăsit locul din tribună la pauză şi a participat la o discuţie aprinsă cu arbitrul Paolo Tagliavento şi cu antrenorul echipei Juventus, Antonio Conte, conform agenţiei Ansa.

Formaţia AC Milan a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu echipa Juventus Torino, într-un meci din etapa a XXV-a a campionatului Italiei, în care brigada de arbitri a anulat două goluri, unul al gazdelor şi celălalt al oaspeţilor, şi a eliminat un jucător.

AC Milan a deschis scorul în minutul 14, prin Nocerino. Pentru Juventus a înscris Matri, în minutul 83,

În minutul 25, arbitrul Paolo Tagliavento a anulat eronat un gol al lui Muntari (AC Milan).

Şi Juventus a avut un gol anulat, al lui Matri, în minutul 79, pe motiv de ofsaid, la o fază de asemenea controversată.

În minutul 88, Tagliavento l-a eliminat pe Vidal de la Juventus, pentru o intervenţie la Van Bommel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite