Buffon: "După ce a ratat Montolivo, mi-am dat seama că trebuie să apăr un penalty"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buffon scoate mingea lui Muntari din poartă
Buffon scoate mingea lui Muntari din poartă

Portarul Italiei, Gianluigi Buffon, a declarat că, după lovitura de departajare ratată de Riccardo Montolivo, a avut un singur gând, să apere cât mai repede un penalti executat de un jucător al Angliei, el reuşind să pareze şutul lui Ashley Cole, informează presa italiană.

"Am fost mai buni ca Anglia, atât fizic cât şi tactic. Şi am arătat acest lucru jucând până în ultima secundă a prelungirilor. La penaltiuri orice se poate întâmpla. Din fericire, totul a fost favorabil pentru noi pentru că am meritat să câştigăm. După penaltiul ratat de Montolivo, m-am gândit doar că trebuie să apăr o lovitură adversă cât mai repede. Nu am sărit de bucurie la final, deoarece ne-am calificat doar în semifinale. O voi face dacă vom câştiga finala. Dar este foarte important că suntem în semifinale, chiar şi pentru cei ca mine care au câştigat deja ceva. Germania va fi clar favorită cu noi, dar avem caracter şi vom da totul pe teren", a spus Buffon.

Atacantul Alessandro Diamanti, care a marcat ultimul penalti, s-a declarat extrem de fericit că este cel care şi-a calificat echipa în semifinale. "Nu m-am gândit decât la un singur lucru că trebuie şi marchez şi apoi să alerg la Buffon. Este o victorie foarte meritată", a adăugat jucătorul intrat pe teren în minutul 80.

Pentru mijlocaşul Riccardo Montolivo, meciul cu Germania va fi foarte special, deoarece el este pe jumătate german: "Am dominat Anglia, ne-a lipsit doar golul. Sunt mulţumit că am jucat bine şi că ne-am calificat. Mai avem trei zile până la meciul cu Germania. 120 de minute la acest nivel înseamnă foarte mult, dar victoria din această seară ne dă aripi şi o zi în plus sau în minus de recuperare nu este atât de importantă".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite