Răzvan Lucescu:„Să fim civilizaţi la Budapesta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu susţine că amicalul cu Ungaria (miercuri, ora 21.00, la Budapesta) este exact testul de care avea nevoie naţionala înaintea partidei pe care o va disputa împotriva Franţei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

„Întâlnim un adversar în creştere. E bine că jucăm în deplasare, având în vedere că şi următorul meci oficial va fi la Paris, contra Franţei”, a spus selecţionerul. El speră ca incidentele de la meciurile dintre Steaua şi Ujpest să nu se mai repete.

„Mă aştept la o atmosferă în spiritul fair-play-ului, mai ales că jucăm şi în memoria lui Marian Cozma. Eu nu cred că vor mai apărea bannere, însă dacă totuşi ele vor exista, atunci ne vor antrena pentru atmosfera de care vom avea parte la Paris”, a declarat Lucescu jr.

Selecţionerul a explicat de ce a convocat trei fotbalişti din Ghencea: „Steaua este echipa care a câştigat cinci meciuri din cinci. Este o convocare corectă, care arată că uşile naţionalei sunt deschise tuturor. Surdu şi Bogdan Stancu sunt doi dintre jucătorii care s-au remarcat în acest debut de sezon, la fel a făcut-o şi Maftei la Urziceni”.

Răzvan Lucescu consideră că transferurile lui Cristi Tănase la Steaua, respectiv cel al lui Dorin Goian la Palermo sunt benefice pentru prima reprezentativă.

Selecţionerul nu crede că vom avea parte de străini naturalizaţi în viitorul apropiat: „Există o regulă a FIFA care impune ca acei fotbalişti să evolueze timp de cinci ani în campionatul ţării respective înainte de a putea îmbrăca tricoul naţionalei. De aceea este foarte devreme să ne gândim la aşa ceva”.

Lotul României

D. Coman (FC Braşov), Pantilimon (FC Timişoara) şi Tătăruşanu (Steaua) – portari; Dănănae (Craiova), Maftei (Urziceni), Rădoi (Al-Hilal), Chivu (Inter), D.  Goian (Palermo), M. Constantin (Rapid), Raţ (Şahtior) şi Neşu (Utrecht) – fundaşi; Mara (CFR Cluj), Roman (FC Braşov), Apostol (Urziceni), Codrea (AC Siena), Ghioane (D. Kiev), Lazăr (Rapid), M. Nicu (Hertha BSC) şi Surdu (Steaua) – mijlocaşi; Marica (Stuttgart), Dănciulescu (Dinamo), Bucur (FC Timişoara) şi B.  Stancu (Steaua) – atacanţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite