Bucurie „nebună“ pentru Chivu şi Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul român a sărbătorit într-un mod original câştigarea Supercupei Italiei, al patrulea trofeu din 2010. În schimb, Lobonţ a avut o prestaţie mediocră. Cristi Chivu şi colegii săi de la Inter pot egala performanţa realizată anul trecut de FC Barcelona: şase trofee din şase posibile.

2010 pare să fie anul perfect pentru nerazzuri, care şi-au adjudecat, pe rând, campionatul Italiei, Cupa Italiei, Liga Campionilor şi Supercupa Italiei. Aceasta din u rmă a marcat şi debutul oficial pe banca milanezilor a lui Rafa Benitez. După 3-1 cu AS Roma, tehnicianul spaniol s-a bucurat însă moderat, fără să pozeze cu trofeul, recunoscând predecesorului Jose Mourinho.

În schimb, jucătorii lui Inter s-au dezlănţuit, profitând şi de faptul că meciul s-a disputat pe propria arenă. Ca de obicei în ultima vreme, Cristi Chivu a ţinut să iasă în evidenţă, prin gesturi de bucurie care i-au distrat atât pe fani cât şi pe coechipieri. Astfel, tradiţionala poză de grup l-a găsit pe căpitanul naţionalei în prim-plan, într-o poziţie caraghioasă. Nu este pentru prima dată când românul are asemenea manifestări spontane, acelaşi lucru petrecându-se şi în luna mai, tot după o finală cu AS Roma, în Cupa Italiei.

„Lobonţ, un dezastru"

Peste numai cinci zile (vineri, 21.45, TVR 1), Chivu ar putea sărbători din nou, pentru că Inter va juca la Monte-Carlo Supercupa Europei cu Atletico Madrid.

Revenind la meciul cu Roma, Chivu a fost în teren toate minutele, deşi prezenţa sa printre titulari era pusă la îndoială. „Cu casca pe cap, românul a demonstrat că este un soldat ordonat şi disciplinat", a fost caracterizarea celor de la eurosport.it.

În schimb, Bogdan Lobonţ a ezitat la cel puţin două dintre cele trei goluri primite de romani, fiind pus la zid de presă. „A fost un dezastru. N-a avut nicio intervenţie demnă de semnalat", au scris italienii. 

3-1

Inter: Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Chivu - J. Zanetti (Stankovici 46), Cambiasso - Pandev (Mariga 78), Sneijder (Materazzi 88), Eto'o - Milito. Antrenor: Rafa Benitez.

AS Roma: Lobonţ - Cassetti, Mexes, Juan, Riise - Perrotta, Pizarro (Taddei 54), De Rossi, Menez (Okaka 82) - Vucinici (Adriano 67), Totti. Antrenor: Claudio Ranieri.

Stadion „Giuseppe Meazza": 65.860

Goluri: Pandev 42, Eto'o 70, 80 / Riise 21

Arbitru: Mauro Bergonzi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite