Brigitte Bardot denunţă uciderea câinilor fără stăpân în Ucraina, înaintea Euro 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brigitte Bardot şi Traian Băsescu
Brigitte Bardot şi Traian Băsescu

Actriţa franceză Brigitte Bardot a criticat, vineri, uciderea câinilor fără stăpân din Ucraina, înaintea Campionatului European din 2012, competiţie pe care ucrainenii o vor găzdui împreună cu Polonia, informează AFP.

"Sunt revoltată de suferinţa pe care o îndură în continuare câinii fără stăpân în ţara voastră", a afirmat Bardot într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici. Ea i-a cerut lui Ianukovici să pună capăt uciderii câinilor şi să oprească "incineratoarele ambulante în care unii câini sunt aruncaţi vii", ameninţând că în caz contrar va "extinde acest scandal în toată lumea".

"Am primit mesaje la fundaţia mea, în care sunt divulgate metode folosite pentru «curăţarea» oraşelor de câinii fără stăpân, înainte de Euro-2012. Este absolut dezgustător şi nedemn pentru o ţară «civilizată»", a menţionat actriţa. Autorităţile ucrainene au dus, în ultimii ani, o campanie masivă de exterminare a câinilor fără stăpân, unele animale fiind otrăvite sau chiar arse de vii, conform presei din Ucraina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite