Brazilia viitorului s-a născut în State!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu şapte debutanţi şi un nou selecţioner, „Selecao“ a entuziasmat în amicalul câştigat cu 2-0 contra Statelor Unite la New Jersey. Mano Menezes a schimbat liniile la naţionala Braziliei, care şi-a regăsit faimosul „Jogo bonito“ cu tinerii Neymar, Pato şi Ganso.

Proiectul „Brazilia - campioană mondială în 2014" a început cum nu se poate mai bine. Eşecul din Africa de Sud şi mazilirea lui Dunga l-au obligat pe noul selecţioner Mano Menezes să schimbe din temelii naţionala „auriverde". „Voi readuce spectacolul!", a fost promisiunea lui Menezes către fanii unei echipe obişnuite cu „Jogo bonito" şi nu cu stilul defensiv impregnat de Dunga în ultimii ani. Iar primul meci-test i-a dat dreptate fostului tehnician al lui Corinthians. La New Jersey, contra Statelor Unite, Brazilia s-a impus cu 2-0 şi, mai presus de toate, a făcut show în faţa a 80.000 de spectatori.

Axa Robinho - Neymar - Pato

Noua Brazilie s-a născut în absenţa lui Kaka, Ronaldinho sau Luis Fabiano, staruri aflate pe o pantă descendentă. Contra SUA, cel mai în vârstă jucător brazilian a avut 27 de ani, căpitan a fost Robinho, în jurul căruia au zburdat nu mai puţin de şapte debutanţi. Majoritatea au impresionat, cu un plus pentru Neymar (18 ani) şi Ganso (20 de ani), „gemenii" lui Santos: primul a deschis scorul cu o lovitură de cap, iar al doilea a regizat cu măiestrie jocul la mijloc.

„Robinho, Pato şi Neymar va fi linia de atac pe care mă voi baza pe viitor", a spus după meci Menezes, închizându-le practic uşa consacraţilor Fabiano şi Adriano. Demonstraţia de fotbal de la New Jersey nu i-a picat bine nici lui Dunga, care renunţase la Pato şi Neymar pentru Mondialul sud-african în ciuda numeroaselor presiuni.

A arbitrat un român

Meciul dintre Statele Unite şi Brazilia a fost oficiat de Silviu Petrescu, un arbitru născut în România, dar stabilit de mulţi ani în Canada. Prestaţia brigăzii a fost fără cusur, chiar dacă Landon Donovan s-a plâns la final de un presupus penalty în careul brazilienilor petrecut chiar în minutele de start ale partidei. Altfel, dacă Menezes a debutat pe banca Braziliei, omologul său Bob Bradley este aproape de o despărţire de naţionala SUA, contracctul său expirând la finalul anului.

Brazilia 2
Victor - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Andre Santos - Lucas, Ramires (60 Hernanes), Ganso (89 Jucilei) - Robinho (81 Tardelli), Neymar (72 Ederson, 73 Eduardo), Pato (68 Andre). Antrenor: Mano Menezes.
SUA 0
Howard (46 Guzan) - Spector, Gonzalez, Bocanegra (61 Goodson), Bornstein - Bedoya (66 Gomez), Bradley, Edu, Donovan (61 Findley) - Buddle (46 Kljestan), Feilhaber (46 Altidore). Antrenor: Bob Bradley.
Goluri: Neymar (29), Pato (45)
Stadionul New Meadownlands
(New Jersey): 70.000
Arbitru: Silviu Petrescu

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite