Brazilia nu străluceşte nici cu Ronaldinho

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dinţosul“ a jucat iar pentru Seleçao, dar sud-americanii abia au învins Ghana, scor 1-0. Leandro Damião, atacantul lui Internacional, a adus victoria în meciul cu africanii şi a ajuns la un total de 36 de goluri în 2011.

Seleçao a uitat fotbalul-spectacol. A fost eliminată în sferturile de finală de la Copa America şi a pierdut amicalul jucat în luna august cu Germania, scor 2-3. Nu a strălucit nici în partida de verificare cu Ghana, scor 1-0. Meciul a avut loc la Londra şi a marcat revenirea la naţională a lui Ronaldinho.

„Brazilia nu a convins. Cu Ronaldinho în prima echipă şi Leandro, iar titular, echipa a suferit până în momentul în care Opare a fost eliminat. În partea a doua, nu a fost în stare să mai înscrie", a notat „Jornal do Brasil".

Fanii, în extaz

Totuşi, într-un sondaj găzduit de site-ul ziarului „O Globo", 55,28 % dintre votanţi au apreciat evoluţia „dinţosului" ca fiind foarte bună. Şi selecţionerul a fost mulţumit de cum s-a mişcat mijlocaşul de 31 de ani şi a lăsat să se înţeleagă că-l va mai convoca.

„A jucat foarte bine. Este un fotbalist pe care trebuie să-l readucem în circuitul naţionalei. A avut ceva dificultăţi la început, dar şi-a găsit ritmul pe parcurs, iar în repriza a doua chiar putea marca", a afirmat tehnicianul de 49 de ani.

Fenomenul Leandro

La 22 de ani, Leandro Damião pare a fi pariul lui Mano Menezes la naţională. Atacantul lui Internacional a adus victoria din meciul cu Ghana şi a ajuns la un total de 36 de goluri în 2011. El a jucat de numai trei ori pentru Selecao, prima convocare venind în martie 2011, la un amical cu Scoţia. În această vară a fost dorit de Tottenham şi de Chelsea, dar cele 20 de milioane de euro oferite de cluburile engleze nu a fost pe placul şefilor de la Internacional.

10 luni trecuseră până la meciul cu Ghana de la ultima apariţie a lui Ronaldinho în tricoul naţionalei Braziliei.

1-0


Brazilia:  Cesar - Marcelo, Thiago Silva, Lucio, Alves - Ganso (Elias 10), Fernandinho (46 Hulk), Lucas, Ronaldinho - Leandro (Pato 78), Neymar.
Antrenor:  Mano Menezes

Ghana: Kwarasey - Opare, Mensah, Inkoom (Tagoe 86), Vorsah, Paintsil - Badu (Adomah 78), D. Boateng (Addy 46), Asamoah (Annan 66), Muntari (Rabiu 46) - Ayew (Adiyiah 70).
Antrenor: Goran Stevanovici

Gol: Leandro 45
Eliminat: Opare 33
Stadion „Craven Cottage" (Londra)
Arbitru: Michael Leslie Dean (Anglia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite