Brazilia 2011 este o ruşine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Seleçao“ s-a făcut de râs ca Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni de acum 25 de ani. N-a reuşit să învingă un adversar mai slab cotat, Paraguay, şi a ratat patru penalty-uri. Turneul sud-american a rămas fără marile favorite, Brazilia capotând în sferturile de finală, la fel ca Argentina.

Va trece mult timp până când pe Copacabana se va găsi o explicaţie pentru contraperformanţa naţionalei de fotbal. Dincolo de eliminarea prematură din Copa America, a şocat felul în care brazilienii s-au întors acasă. La un asemenea nivel, patru ratări consecutive de la punctul cu var nu se mai văzuseră de la 7 mai 1986, din finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, câştigată de unul singur de Helmuth Duckadam.

Trei n-au prins nici cadrul porţii

Comparând cele două serii de penalty-uri, ambele încheiate cu scorul de 2-0, eroul Stelei păstrează totuşi un mic avantaj. Dacă Ducka­dam a parat fiecare dintre cele patru lovituri de la 11 metri ale Barcelonei, în schimb, portarul paraguayan Villar n-a apărat decât un singur şut, cel al fundaşului Thiago Silva. Ce s-a întâmplat cu restul? Rând pe rând, Elano, Andre Santos şi Fred au avut execuţii ridicole, care n-au prins nici măcar spaţiul porţii! Umilitor pentru o cvintuplă campioană mondială, care a predat astfel coroana Copei America după două succese consecutive, în 2004 şi 2007. „N-a fost ziua noastră.

Penalty-urile s-au ratat din cauza gazonului prost. Să ne păstrăm calmul. Trebuie să continuăm munca pe care am început-o", a avut puterea să spună Mano Menezes. Evident, după acest eşec sunt voci destule care cer demisia selecţionerului „Seleçao", dar preşedintele federaţiei braziliene a ţinut să-l reconfirme în funcţie. Scadenţa lui Menezes va fi Mondialul de „acasă", din 2014, următorul turneu oficial cu Brazilia lui Pato, Neymar şi Robinho la start.

Au ajuns în semifinale fără victorie!

Nu degeaba naţionala din Paraguay e recunoscută ca fiind „Italia Americii de Sud". În meciul cu Brazilia, alb-roşiii s-au impus, deşi pe tot parcursul celor 120 de minute de joc n-au tras decât un singur şut pe poartă. „În toată cariera mea n-am avut atât noroc. Brazilia trebuia să ne bată în timpul regulamentar", a recunoscut „Tata" Martino, selecţionerul naţionalei „Guarani". Mai mult, Paraguay a ajuns în semifinale, fără să fi câştigat vreun meci! Calificarea la penalty-uri în dauna Braziliei a venit după trei remize în faza grupelor.

"Ce echipă de rahat! Aceşti proşti n-au reuşit să marcheze nici măcar un penalty.''
Romario  comentariu scris de fostul atacant al Braziliei, pe Twitter

11 dintre cele 22 de meciuri jucate până acum la Copa America, adică jumătate, s-au încheiat la egalitate după primele 90 de minute.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite