Brazilia de rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ronaldinho, Adriano, Ronaldo şi Diego vor un loc în naţională la Mondialul din 2010. Brazilia poate câştiga astăzi pentru a treia oară Cupa Confederaţiilor.

Ultima impresie este cea care contează. Iar naţionala Braziliei a rămas datoare după semifinala cu Africa de Sud, câştigată printr-un gol marcat din fază fixă în minutul 88. Dintre jucătorii de creaţie din atac, doar Kaka a jucat la un nivel acceptabil, Robinho, Luis Fabiano şi Ramires gândindu-se mai mult la vacanţă.

Pe bancă erau Pato şi Nilmar, însă Dunga nu i-a băgat în teren, deşi terminase meciul cu doar două schimbări. În aceste condiţii, brazilienii se întreabă de ce nu sunt convocaţi „veteranii“ Ronaldinho, Ronaldo şi Adriano sau steaua în ascensiune Diego. Dacă nu acum, măcar pentru Mondialul din 2010.

Ronaldinho Ajuns la 29 de ani, Ronaldinho va fi în sezonul care urmează marele pariu al conaţionalului Leonardo, noul tehnician al lui AC Milan. „Dinţosul“ promite să revină la forma de odinioară, mai ales că „diavolii“ s-au despărţit de Kaka şi sunt în căutarea unui nou lider.

Ronaldo Deşi încă supraponderal, atacantul de 32 de ani (10 goluri în primele 14 partide de la revenire) are de partea sa sprijinul federaţiei, al fanilor, precum şi al sponsorilor care roiesc în jurul naţionalei Braziliei. Cum se va termina acest adevărat asediu la care este supus Dunga?

Adriano Fostul coechipier al lui Cristi Chivu se potriveşte perfect pe modulul tactic, cu un singur vârf împins, folosit de Dunga. Pare să fi depăşit problemele psihice prin care a trecut la Inter. Revenit în Brazilia, la Flamengo, Adriano (27 de ani) a marcat o „triplă“ în ultima etapă de campionat.

Diego A dezamăgit mereu la naţională, unde a fost folosit pe post de „regizor“, în locul lui Kaka. Totul se poate schimba însă o dată cu transferul mijlocaşului de 24 de ani de la Werder Bremen la Juventus. În Italia este considerat deocamdată cea mai importantă achiziţie a verii.

America, de la Nord la Sud!

Finala Cupei Confederaţiilor dintre Brazilia şi SUA (în direct pe TVR 1 de la ora 21.30) este una inedită, ţinând cont de faptul că Italia, campioana mondială, şi Spania, campioana europeană, au fost eliminate pe parcurs.

Cele două reprezentante ale continentelor americane, de Nord şi de Sud, s-au întâlnit şi în faza grupelor, când brazilienii s-au impus cu un categoric 3-0. Şi finala mică, Spania – Africa de Sud (în direct pe TVR 1 de la ora 16.00) s-a mai jucat o dată la actuala ediţie a Cupei Confederaţiilor, 2-0 pentru iberici în urmă cu o săptămână.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite