Brazilia, la picioarele lui Socrates

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bannere cu chipul lui Socrates au împânzit stadionul echipei Corinthians
Bannere cu chipul lui Socrates au împânzit stadionul echipei Corinthians

Corinthians a câştigat titlul în Brazilia în aceeaşi zi în care idolul echipei, legendarul fotbalist Socrates, a murit. Fanii şi jucătorii i-au dedicat trofeul. Fanii echipei braziliene Corinthians au avut parte duminică seară de sentimente amestecate.

Bucurie pentru al cincilea titlu de campioană cucerit de gruparea din Sao Paulo, tristeţe pentru moartea lui Socrates, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din istoria clubului.

Dispariţia fulgerătoare a „Doctorului" Socrates s-a produs cu câteva ore înainte de meciul decisiv pentru titlu pe care Corinthians l-a jucat contra marii rivale locale Palmeiras (0-0). Astfel, pe un stadion „Pacaembu" (unde a jucat şi naţionala României în vară) arhiplin, partida a fost prefaţată de un minut de reculegere emoţionant. Cu braţele drepte ridicate şi cu pumnii încleştaţi, cei 11 titulari ai lui Corinthians i-au adus un ultim omagiu lui Socrates, imitând felul în care fostul internaţional brazilian îşi celebra reuşitele.

„Doctorul trebuia să fie aici cu noi"

De asemenea, în tribune s-a declanşat delirul: "E, Socrates! E, Socrates!" s-a auzit din peste 40.000 de piepturi în semn de respect pentru legenda lui Corinthians. "E păcat că titlul a venit într-o zi atât de tristă. «Doctorul» trebuia să fie aici, cu noi", a spus la final atacantul Liedson, unul dintre eroii de azi ai alb-negrilor. În perioada 1978-1984, Socrates câştigase cu Corinthians trei titluri Paulista, dar niciodată campionatul Braziliei. De duminică se poate simţi şi el campion. Post-mortem.

A murit la 57 de ani

Socrates a decedat duminică dimineaţă într-un spital din Sao Paulo, răpus de o ciroză hepatică provocată de consumul excesiv de alcool. Licenţiat în medicină, „Doctorul" a fost căpitanul Braziliei la Mondialul din 1982.

"E o pierdere imensă. Socrates a fost un mare idol al clubului."
Tite
antrenor Corinthians

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite