Brazilia – Anglia, amical „inegal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două candidate la titlul mondial de anul viitor, într-un amical de lux programat pe teren neutru, la Doha, capitala Qatarului (mâine, ora 19.00, în direct pe Boom Sport 2).

Brazilia, cea mai îndrăgită naţională din lume, este o obişnuită a locaţiilor exotice, partidele de verificare ale „Selecao” fiind, de fapt, o importantă sursă de venit pentru bugetul federaţiei sud-americane.

La fel se va întâmpla şi sâmbătă, când şeicii din Qatar vor alimenta conturile brazilienilor cu aproximativ 5 milioane de euro, în încercarea de a demonstra faptul că micuţul stat asiatic este capabil să organizeze Cupa Mondială din 2022.

Ceea ce frapează este însă suma de bani pe care o vor primi englezii pentru o deplasare la fel de lungă şi obositoare: doar 500.000 de euro, de zece ori mai puţin decât adversarii lor de mâine!

Motivul pentru care britanicii au acceptat această diferenţă enormă de bani este meciul amical desfăşurat între cele două naţionale în urmă cu doi ani, la Londra.

„În 2007, brazilienii au aceptat să vină să joace cu noi la inaugurarea noului stadion Wembley. Acum suntem nevoiţi să le întoarcem serviciul”, a fost explicaţia oferită de oficialii englezi.

Pe de altă parte, istoria „clasicului“ Brazilia – Anglia nu îi avantajează pe europeni, care au câştigat doar 3 din cele 23 de întâlniri anterioare, ultima dată în 1990.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite