Pablo Brandan, campion pe două continente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pablo Brandan,  campion pe  două continente
Pablo Brandan, campion pe două continente

Mijlocaşul Unirii e singurul sud-american din Liga I care a câştigat campionatul atât în Argentina, cât şi în România. Jucătorul a fost adus la Urziceni la recomandarea lui Mara şi s-a îndrăgostit de mâncarea gătită de mama lui Bilaşco.

Fost internaţional de tineret într-o echipă în care mai evoluau Lucho Gonzales (acum la Marseille) sau Fabricio Coloccini (Newcastle), Brandan a venit în România de la formaţia spaniolă Alaves.

Mijlocaşul a ajuns la Urziceni în 2007, la recomandarea prietenului Bogdan Mara, care i-a fost coechipier în Spania. Lui nu i-a fost deloc uşor să se adapteze în ţara noastră. „Azi, sunt în continuare în România, în special, datorită colegului meu Marius Bilaşco. N-am crezut vreodată că poate exista cineva ca el. Nu m-a lăsat niciodată la greu“, a explicat sud-americanul.

Acesta a precizat că mama lui Bilaşco face cea mai bună mâncare pe care el a servit-o în România: „Doamna trimite mereu pachete de la Sighetul Marmaţiei. Sunt bunătăţi care se prepară numai în Maramureş, din ce am înţeles, iar «Bilă» mă cheamă la el acasă şi le mănâncă de fiecare dată împreună cu mine. Să-i dea Dumnezeu sănătate, mamei lui! Găteşte de nota 10!“. Între preparatele favorite ale lui Pablo sunt salata de vinete, ardeii copţi, slănina şi mămăliguţa cu brânză şi smântână.

Brandan a găsit o modalitate interesantă de a-l mulţumi lui Mara, cel care l-a adus în Liga I. „L-am dus în Argentina. I-a plăcut mult“, a povestit Pablo. Acesta a copilărit alături de un alt fotbalist argentinian care a jucat în România. Este vorba de Christian Fabbiani, fostul jucător al CFR-ului. „Ne ştim de mult şi ţinem legătura şi acum, chiar dacă el s-a întors în ţară“, ne‑a spus Brandan.

Campion cu Independiente

Pablo Brandan a câştigat titlul în Argentina în 2002, pe când avea 19 ani. El era legitimat la Independiente Avellaneda, formaţie care a câştigat Apertura. Brandan a jucat 6 partide în acel sezon, fiind socotit un tânăr de viitor. El nu poate uita senzaţia pe care ţi-o dă un trofeu cucerit în ţara lui Maradona. „E ceva unic. Fotbalul e o religie la noi”, spune Pablo, poreclit „Ţăranu” de colegii de la Unirea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite