Bosnia fierbe din nou!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 14 ani de la încetarea războiului, ex-iugoslavii pot declanşa azi o nouă isterie dacă trec de Portugalia, în returul de la Zenica. Ostilităţile s-au declanşat în tabăra gazdelor încă de luni. Fanii bosniaci i-au înjurat şi scuipat pe jucătorii lusitani şi promit iadul pe stadion.

Spiritul războinic al bosniecilor va reînvia încă o dată azi, împotriva Portugaliei. Selecţionerul Miroslav Blazevici cere sprijinul fanilor, pe care îi aşteaptă să umple cele 30.000 de locuri ale arenei din Zenica:

„Nu vreau doar să ne sprijine, vreau să ragă. Avem nevoie de presiunea lor din primul minut”. Suporterii s-au mişcat însă mai repede şi i-au aşteptat pe lusitani pe aeroport la Sarajevo unde, în loc de bun venit, i-au înjurat şi scuipat în drum spre autocar.

Totuşi, unii au fost mai interesaţi de autografe decât de reizbucnirea unui război în micul, dar aprigul stat balcanic, unde domneşte pacea din decembrie 1995.

Invazie irlandeză

După ce a învins cu 1-0 în Irlanda, Franţa este favorită la calificare, mai ales că meciul din această seară se va disputa în faţa propriilor fani. Teoretic.

Jocul echipei lui Raymond Domenech nu a convins în preliminarii, iar irlandezii vor fi sprijiniţi la Paris de o „armată“ de 25.000 de oameni, câte bilete au anunţat oficialii francezi că au vândut fanilor din insulă. Va fi o atmosferă incendiară pe „Stade de France“, dar elevii lui Domenech nu au voie să facă niciun pas greşit.

Slovenii au terenul de partea lor

Rusia a condus pe Lujniki cu 2-0 şi respira uşurată în perspectiva returului din Slovenia. Doar că Pecnik a redus din handicap în minutul 88, iar acum elevii lui Gus Hiddink au de luptat pentru calificare.

De fapt, ecuaţia se modifică radical faţă de meciul tur, când slovenii au acuzat suprafaţa artificială de pe stadionul moscovit, azi, spre satisfacţia gazdelor, partida urmând a se disputa pe teren de iarbă.

Bilete scumpe în Ucraina

După 0-0 în Grecia, totul este posibil azi pentru Ucraina, care visează la a doua calificare consecutivă la Mondiale. Şevcenko (33 de ani) ar vrea să se retragă în glorie de la naţională, cu încă un turneu în palmares. Impedimentul?

Federaţia a stabilit, pentru meciul de pe Donbass Arena, preţuri la bilete cuprinse între 25 şi 1000 de dolari. Cum ucrainenii au fost grav afectaţi de criză, puţin probabil să se umple stadionul.

Preliminarii World Cup 2010/ meciuri de baraj

Europa

Ucraina – Grecia 20.00
*0-0 în tur

Slovenia – Rusia 21.45
Boom Sport 2
*1-2 în tur

Bosnia – Portugalia21.45
 TVR1
*0-1 în tur

Franţa – Irlanda22.00
*1-0 în tur

America de Nord-  America de Sud

Uruguay – Costa Rica01.00
*1-0 în tur

Africa

Algeria – Egipt19.30

*meciul se va disputa la Khartoum (Sudan), într-o singură manşă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite